Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Ita­lia­lai­set mie­hit­ti­vät EM-tur­nauk­sen täh­dis­tö­ken­täl­li­sen, maa­li­pörs­sin kär­ki­kak­sik­koa ei no­tee­rat­tu

Valitsijaraadissa oli muun muassa Mixu Paatelainen.

Lontoo
Italia juhli EM-kultaa Englannin kotikentällä Wembleyllä.
Italia juhli EM-kultaa Englannin kotikentällä Wembleyllä.
Kuva: Michael Regan / POOL

Euroopan jalkapalloliitto Uefa julkaisi vihdoin tiistaina valintansa jalkapallon miesten EM-lopputurnausksen tähdistöjoukkueeksi. Mestarijoukkue Italia sai 11 pelaajan tähdistöjoukkueeseen viisi pelaajaa.

Tähdistöjoukkueen maalivahti on odotetusti Italian Gianluigi Donnarumma, joka palkittiin myös turnauksen parhaana pelaajana. Puolustukseen valittiin Englannin Kyle Walker ja Harry Maguire. Italian puolustajista huomioitiin Leonardo Bonucci ja puolivälierävaiheessa loukkaantunut Leonardo Spinazzola.

Keskikenttäpelaajista huomionosoituksen saivat turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi valittu Espanjan Pedri, Italian Jorginho ja avausottelussa Suomea vastaan rangaistuspotkussa epäonnistunut Tanskan Pierre-Emile Höjbjerg.

Tähdistöjoukkueen hyökkääjät ovat Italian Federico Chiesa, Englannin Raheem Sterling ja Belgian Romelu Lukaku.

Maalipörssin voittanut Portugalin Cristiano Ronaldo ei mahtunut joukkueeseen, kuten ei myöskään Ronaldon tavoin viidesti osunut Tshekin Patrik Schick. Tähdistöhyökkääjistä Lukaku teki kisoissa neljä maalia, Sterling kolme ja Chiesa kaksi.

11 pelaajasta kaikille tähdistövalinta on uran ensimmäinen. 16 hengen valitsijaraatiin kuului myös Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen.