ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Itä-Lap­pi hakee ym­pä­ris­tön­suo­je­lus­sa uusia kump­pa­nei­ta – Pel­ko­sen­nie­men-Sa­vu­kos­ken kan­san­ter­veys­työn kun­ta­yh­ty­mä pu­re­taan

Kemijärven valtuusto kokoontuu maanantaina päättämään Koillis-Lapin ympäristöterveydenhuollon siirrosta kaupungille tammikuun 2023 alusta lähtien. Toistaiseksi Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken ympäristöterveydenhuoltoa hallinnoi Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä, joka on päätetty purkaa.

Henkilöstö siirtyisi liikkeenluovutuksen periaatteella vanhoina työntekijöinä ja tehtävät säilyisivät samoina. Kuntien maksuosuudet määräytyisivät asukaslukujen mukaan ja toiminta-alueena olisi neljä kuntaa.

Ympäristönsuojelua varten perustettaisiin oma yksikkönsä, sillä todennäköisesti ympäristöterveydenhuolto siirtyy hyvinvointialueelle vuoden 2026 alusta, mutta ympäristönsuojelu jäisi kuntien vastuulle.

Ympäristöterveyslautakunta hyväksyi uuden sopimuksen ja ehdottaa, että ympäristönsuojelussa yhteistyötä haetaan Posion kunnan ja Arktisen Lapin kanssa, johon kuuluvat Enontekiö, Inari, Muonio, Sodankylä ja Utsjoki.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.