Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Isä yl­lät­tyi, kun hänen met­sään­sä kai­rat­tiin Ter­vo­las­sa – Mal­min­et­sin­tä voi tulla met­sän­omis­ta­jal­le yl­lä­tyk­se­nä, kym­me­net jät­tä­vät kor­vaus­ra­han­sa nos­ta­mat­ta

Lapissa maksetaan malminetsinnästä korvauksia kolme miljoonaa euroa vuosittain. Osa rahoista ei koskaan löydä kotiinsa. Aluehallintovirastossa makaa kymmenillä tileillä malminetsinnän korvausrahoja, joita kukaan ei hoksaa tai halua koskaan nostaa.

Metsänomistaja ei välttämättä tiedä, että hänen mailtaan etsitään malmia tai että hänellä voi olla jopa malminetsinnän korvauksia saamatta.

Näin kävi isälle ja tyttärelle, jotka omistavat metsää Tervolassa. He ovat asuneet pitkään toisella paikkakunnalla ja jopa ulkomailla.

50 hehtaaria heidän maistaan on ollut useita kertoja vanhan kaivoslain mukaan vallattuna ja uuden kaivoslain mukaisesti varattuna viimeisen 20–30 vuoden aikana. Asia valkeni heille vasta, kun he alkoivat omatoimisesti selvittää asiaa.

Alueelta on myös etsitty malmia ainakin kertaalleen parikymmentä vuotta sitten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.