pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Tilaajille

Ir­ti­sa­no­tul­la Tytti Yli-Vii­ka­ril­la halua palata VTV:n joh­to­teh­tä­viin – "Se on hieno työ­paik­ka"

Tytti Yli-Viikarin paluu VTV:n johtotehtäviin on mahdollinen rikostutkinnasta ja pääjohtajan paikalta irtisanomisesta huolimatta. Tehtävän sisältö olisi viraston toimivan johdon päätettävissä. VTV on hoputtanut eduskunnan kansliaa uuden pääjohtajan valinnassa.

Tytti Yli-Viikari on halukas palaamaan VTV:n tehtäviin. Arkistokuva.
Tytti Yli-Viikari on halukas palaamaan VTV:n tehtäviin. Arkistokuva.
Kuva: com.pic.

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan virasta irtisanottu Tytti Yli-Viikari sanoo olevansa kiinnostunut palaamaan viraston johtotehtäviin pääjohtajakautensa jälkeen.

Lain mukaan Yli-Viikari voi palata ensi vuonna pääjohtajuutensa jälkeen pohjavirkaansa, eli VTV:n ylijohtajan virkaan, josta hänet vapautettiin vuonna 2016 pääjohtajakauden ajaksi. Kyseiseen virkaan kuuluvaa tehtävää ei enää ole VTV:n nykyisessä organisaatiomallissa, joten tehtävän sisällöstä olisi keskusteltava viraston toimivan johdon, eli uuden pääjohtajan tai pääjohtajan sijaisen kanssa.