Ina­ris­sa ta­pah­tui pien­len­to­ko­ne­on­net­to­muus – Kou­lu­tus­len­to päättyi rajuun alas­tu­loon, kukaan ei louk­kaan­tu­nut

Kone ilmeisesti vaurioitui alastulossa jonkin verran.

Inarissa on tapahtunut pienkoneonnettomuus. Lapin pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. Hätäkeskuksen mukaan onnettomuus tapahtui Muotkatunturin erämaa-alueella.

Päivystävän palomestarin tietojen mukaan pienkoneen laskeutuminen on ilmeisesti mennyt pitkäksi, mutta kukaan ei ole loukkaantunut tilanteessa. Pienkoneen kyydissä oli kaksi ihmistä.

Paikallisen ilmailukerhon puheenjohtajan Matti Sorvarin mukaan kyseessä on ollut koulutustilanne, jossa on harjoiteltu toimintaa tilanteessa, jossa koneesta katoavat tehot.

– Sekä opettaja että oppilas ovat kerhomme jäseniä, mutta tämä lento ei ollut meidän kerhon alaista toimintaa.

Hänen mukaansa onnettomuuskone on Cessna 180. Kone ilmeisesti vaurioitui alastulossa jonkin verran.

– Eli sellainen ihan oikea lentokone, Sorvari kuvailee.

Hänen mukaansa kyseessä on tavanomainen koulutustilanne, joka jostain syystä on päätynyt jollain tapaa rajuun alastuloon.

– Mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut, hän kiittää.

Tämänhetkisten tietojen mukaan onnettomuus saatui Muotkatunturin erämaassa Peltotunturilla, jossa on myös ilmailijoitten pieni tukikohta.
Tämänhetkisten tietojen mukaan onnettomuus saatui Muotkatunturin erämaassa Peltotunturilla, jossa on myös ilmailijoitten pieni tukikohta.

*

Tilaa Lapin Kansan uutiskirje tästä.