Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­hys­te­ria uhka jär­jen­käy­töl­le

”Asiaan tulee suhtautua vakavasti, mutta rauhoittuen, järkeä käyttäen. Jos Suomi vastaa maailman päästöongelmasta 0,1 prosentin verran, ei kannattaisi menettää mielenterveyttä, vaan harkita. Osa toimittajakunnasta on mieltynyt aivopesuun, koska se on valtaan pääsyn yksi keino.” (Matti Virtanen: Ilmastopaniikki. Hoito-opas)

Monet meistä ottavat asian liian vakavasti. Kaikki mitä tiedotusvälineet julki tuovat, tuntuu liian päälle käyviltä ja ainoina tosina. Aika harvoin saa lukea muuta kun sitä, kuinka ilmasto lämpenee ja se tapahtuu heti. Todellisuudessa ilmasto ei ole koskaan pysynyt vakiona. Siihen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten tulivuortenpurkaukset tai maata kolhaisevat meteoriitit tai muut ihmisestä riippumattomat tapahtumat. Ihminen on pieni osa maailmankaikkeutta.

Ilmastopaniikki sisältää paljon ilmastomuutoskauhun hikihelmiä. Virtanen kuvaa oireyhtymää ”puutteellisesta ja osin virheellisestä tiedosta johtuvaksi, joka hellittää lukemalla luonnonhistoriaa ja perehtymällä niin sanottuun isoon kuvaan, jossa ihminen palautetaan – Veikko Huovista mukaillen – omalle kusiaisen paikalleen maailmankaikkeudessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.