pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­asian­tun­ti­joi­ta joka lähtöön

Päivälehden vieraskynäpalstalla kaksi asiantuntijaa laittoi taas metsäasioita kuntoon. Lihavoituna noukittiin esille sellainenkin totuus, että metsään mahtuu rajallinen määrä puuta. Olisiko tuotakaan muuten tiedetty?

Terve puun kasvu loppuu paljon aikaisemmin maksimipuumäärää. Jutussa pudoteltiin muutenkin kovaa lakia metsänomistajaparoille. Hiilinielu on pienenettävissä hakkuumääriä vähentämällä. Siis metsät rytiköitymään oman onnensa varaan, kun jätetty metsä on hyvä hiilinielu.

Kohta pudoteltiin lisää uutta viisautta: liikapuut ja risut upotettaisiin mereen. Mitähän siihen sanoisivat viimeiset verkkomiehet, jotka yrittävät vielä ylläpitää suomalaisten kalansyöntiä? Tarttuiko verkko risuun, älä ihmeessä?

Kaikenlaiset tieteelliset totuudet pillahtelevat ylös tässä niin ihanassa, kaikkien yhteisessä ja riidattomassa ilmastomuutoshysteriassa. Kaikki kelpaa, mutta lienee jonkunlainen totuus sekin, että leipää vielä tarvitaan, eikä se kenenkään luokse ilmaiseksi kävele.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.