Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­asian­tun­ti­joi­ta joka lähtöön

Päivälehden vieraskynäpalstalla kaksi asiantuntijaa laittoi taas metsäasioita kuntoon. Lihavoituna noukittiin esille sellainenkin totuus, että metsään mahtuu rajallinen määrä puuta. Olisiko tuotakaan muuten tiedetty?

Terve puun kasvu loppuu paljon aikaisemmin maksimipuumäärää. Jutussa pudoteltiin muutenkin kovaa lakia metsänomistajaparoille. Hiilinielu on pienenettävissä hakkuumääriä vähentämällä. Siis metsät rytiköitymään oman onnensa varaan, kun jätetty metsä on hyvä hiilinielu.

Kohta pudoteltiin lisää uutta viisautta: liikapuut ja risut upotettaisiin mereen. Mitähän siihen sanoisivat viimeiset verkkomiehet, jotka yrittävät vielä ylläpitää suomalaisten kalansyöntiä? Tarttuiko verkko risuun, älä ihmeessä?

Kaikenlaiset tieteelliset totuudet pillahtelevat ylös tässä niin ihanassa, kaikkien yhteisessä ja riidattomassa ilmastomuutoshysteriassa. Kaikki kelpaa, mutta lienee jonkunlainen totuus sekin, että leipää vielä tarvitaan, eikä se kenenkään luokse ilmaiseksi kävele.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.