Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alueet va­lin­nan edessä

Aloittavien hyvinvointialueiden tulevaisuuden määrittäviä päätöksiä tehdään tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. Osa päätöksistä on jo tehty. Tärkein päätös koskee palveluiden tuottamisen tapaa: mikä on julkisen ja yksityisen palvelutuotannon välinen suhde. Tämä on tärkeä poliittisesti, taloudellisesti ja ennen kaikkea hyvinvointialueiden asukkaiden näkökulmasta.

Sipilän hallituksen sote-esitys kaatui siihen, että valinnanvapauden nimissä ajatettiin mallia, joka olisi tarkoittanut sosiaali- ja terveyspalveluiden luovuttamista yksityisille yrityksille. Tuolloin ei hyväksytty ihmisten sote-palveluiden luovuttamista voiton teon kohteeksi.

Nyt erityisesti kokoomuksen pitkään ajama hanke, joka johtaa ihmisten jättämiseen markkinoiden armoille, on toteutumassa, koska hyvinvointialueiden rahoitus on liian pieni.

Lapin hyvinvointialue tekee 50 miljoonaa euroa alijäämäisen budjetin. Alijäämän vuoksi palvelujen tuotannossa on säästettävä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.