Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue vain vir­ko­jen osalta?

Pahimmat pelot näyttävät toteutuvan sote-sopassa. Tarkoitan himmelin kustannusrakennetta johtajien, esimiesten, toimihenkilöjen ja muun talouden suhteen.

Hyvinvointialueen johtajan kuukausipalkka on yli 17 000 euroa, parempi kuin pääministerillä. Seuraavienkin tasojen johtajien palkat ovat yli tai lähes 10 000 euroa. Mainittuja viranhaltijoita nimitetään Suomeen yli sata. Siihen kun lisätään muut toimihenkilöt, niin jääkö hyvinvointialueella palkanmaksukykyä suorittavalle tasolle? Onko taas kerran valtion lisättävä velanottoa?

Eikä tässä kaikki, luottamustehtävistä maksetaan myös hyvin. Aluevaltuustojen puheenjohtajat saavat tuhansien eurojen palkkion tehtävästään ja eivätköhän lautakuntien puheenjohtajatkin saa kohtuullisen korvauksen menetetystä vapaa-ajasta. Valtuutettujen ja lautakuntien kokouspalkkioitakaan eivät ole pienuudella pilattu. On esitetty arvailuja, että ne olisivat 170–250 euroa/kokous/luottamushenkilö.

Kirsikkana kakun päälle tulee puoluetuki, jonka muut puolueet ovat sopineet ja sopimuksen allekirjoittaneet paitsi perussuomalaiset ja kristilliset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.