Mainos

Hyvä kier­tä­mään jouluna

Lapin Kansa teki asiakasyritystensä kanssa joululahjoituksen Lapin ensi- ja turvakodille.

Kun torstaina 22. joulukuuta vietettiin vuoden lyhyintä ja pimeintä päivää, toi siihen valoa joulun hyvä teko. Lapin Kansan, Lounais-Lapin ja Uuden Rovaniemen vuotuinen hyväntekeväisyyslahjoitus luovutettiin Lapin ensi- ja turvakodit ry:lle.

Lahjoitussumma koostui yritysten lapin lehdissä julkaisemien joulutervehdysten osatuotosta ja Lapin Kansan omasta joulukorttirahasta – lahjoitettava kokonaissumma oli 4000 euroa.

Jokainen yritys, joka välitti lämpimiä ajatuksia ja toivotuksia yhteistyökumppaneilleen ja asiakkailleen Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen ja Lounais-Lapin jouluisissa numeroissa, olivat näin mukana tukemassa joulutervehdyksellään alueellista hyvinvointia.

– Tämä on sekä mainostajien, että koko henkilökunnan yhteisponnistus, totesi Alma Media Lapin myyntijohtaja Henri Mattinen , joka pääsi lahjoittamaan shekin Lapin ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Pirjo Kairakarille ja palvelupäällikkö Arja Kilpeläiselle .

Molemmat naiset olivat yhtä hymyä ja naurua vastaanottaessaan suurikokoisen kartonkisen shekin.

– Onhan tämä ihan uskomatonta. Sanattomaksi ja herkäksi vetää, molemmat kommentoivat.

Antamisen iloa yhdessä

Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen sekä Lounais-Lapin henkilökunta esitti loppusyksystä ehdolle kolme kohdetta, joiden joukosta valittiin äänestyksen jälkeen lahjoituksen saaja.

– Suurin osa vastasi kyselyyn. Tämä on selkeästi koettu tärkeäksi asiaksi olla mukana, kertoo Mattinen.

Lopulta äänestyksessä sai eniten ääniä Lapin ensi- ja turvakoti, joka on toiminut jo vuodesta 1953 lähtien. Järjestön toiminnan ytimessä on turvata lapsen oikeus suotuisiin kasvuolosuhteisiin ja antaa tukea kaikissa elämän vaiheissa, kuten kriisitilanteeseen joutuneille, vähävaraisille perheille sekä yksinäisille.

– On mahtava kuulla, kuinka moni ihminen on saanut tästä sen välittämisen ilon. Se lämmittää tosi paljon mieltä. Haluan antaa kiitokset kaikille niille, jotka ovat osallistuneet, Kairakari kertoo silmät säihkyen ja Kilpeläinen jatkaa:

– Oman työn huippukohtia, kun saa toisten hyvän antamisen halua ja tahtoa välittää eteenpäin sitä tarvitseville. Tulemme harkitsemaan tarkoin mihin käytämme lahjoituksen, mutta se varmasti tulee auttamaan tukea tarvitsevia perheitä ja eritoten lapsia.

Kairakari ja Kilpeläinen pitävät lahjoitusta suurena arvostuksen osoituksena myös koko henkilökunnalle:

– Meillä on paljon työntekijöitä ja vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka tekevät tärkeää työtä sisulla, järjellä ja tunteella. Kun saa tällaisen lahjoituksen, on sen merkitys todella suuri näille henkilöille, sillä se kertoo siitä, että meidän työtä pidetään tärkeänä ja arvostetaan.