Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Hyvä jou­lu­mie­li -keräys toi ruo­ka­lah­ja­kor­tin 28 000 lap­si­per­hee­seen

Hyvä joulumieli -keräyksessä jaettiin yhteensä 28 000 kappaletta 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille.

Keräys on Suomen Punaisen Ristin (SPR) ja Mannerheimin lastensuojeluliiton organisoima. Lahjakorttien saajista päättivät sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset.

Lahjakorteilla perheet ovat voineet ostaa ruokaa kampanjan kumppaneiden eli K-ruokakauppojen, Lidlin ja S-ryhmän kaupoista.

SPR:n marras-joulukuussa toteuttama kysely osoittaa, että rahanpuute näkyy vähävaraisten lapsiperheiden jääkaapissa myös arkena. Perheet joutuvat säästämään ruuasta köyhyyden vuoksi.

Kyselyyn vastanneista 108:sta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta joka viides mainitsi vähävaraisten, että perheet turvautuvat ruoka-apuun selvitäkseen arjesta.

Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta toteaa, että ruoka-apu on tarkoitettu väliaikaiseksi ja viimeiseksi vaihtoehdoksi.

– Perusturva tulee saada sellaiselle tasolle, että se riittää jokaisessa lapsiperheessä elämisen perusasioihin, kuten terveelliseen ruokaan, Alaranta sanoo SPR:n tiedotteessa.

Hyvä Joulumieli -keräykseen osallistui tänä vuonna aiempien vuosien tapaan sekä yrityksiä että yksityislahjoittajia. Keräys järjestettiin 23. kerran.