Hyö­dyn­nä kesän en­sim­mäi­set vil­li­vi­han­nek­set – Näin val­mis­tat kor­va­sie­nis­tä, voi­ku­kis­ta, nok­ko­sis­ta ja mai­to­hors­mis­ta kolmen ruo­ka­la­jin il­lal­li­sen

Kevätkesän ensimmäisiä sieniä ja villiyrttejä ei kannata jättää hyödyntämättä. Luonnon omista antimista valmistettu herkkuillallinen hurmaa myös ruokavieraat. Nokkoset ja maitohorsma maistuvat korvasienten kaverina suloisissa piiraissa. Nuorista voikukista pyöräytät sinihomejuuston kanssa maukkaan salaatin. Korvasienirisotto sekä nokkossipisit maistuvat vaativammillekin vieraille.

Nokkonen, voikukka ja maitohorsma ovat ensimmäisiä villiyrttejämme, jotka puskevat esiin lämpimästä maasta. Myös korvasieniaika on käsillä pian jo koko maassa. Nämä luonnon omat, hienot raaka-aineet kannattaa ehdottomasti hyödyntää ruoanlaitossa.

Korvasieniä löytyy etenkin hiekkapohjaisilta hakkuuaukeilta, joissa koneet ovat kunnolla myllänneet maata reilu vuosi tai pari vuotta sitten. Aukeat eivät tällöin kasva vielä pajukkoa, mutta hakattujen havujen neulaset ovat jo menettäneet vihreän värinsä.