Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Huuh­ka­jil­le karvas pet­ty­mys Bu­ka­res­tis­sa – nälkää ja ener­giaa piisaa vielä ot­te­lu­su­man pää­tök­seen

Bukarest/Helsinki
Romanian Sergiu Hanca ja taustalla maalivahti Florin Nita tuulettavat voittoa. Suomen Joel Pohjanpalo tuhri kaksi huippupaikkaa ja oli allapäin.
Romanian Sergiu Hanca ja taustalla maalivahti Florin Nita tuulettavat voittoa. Suomen Joel Pohjanpalo tuhri kaksi huippupaikkaa ja oli allapäin.
Kuva: ROBERT GHEMENT

Suomi koki avaustappionsa tämän vuoden Kansojen liigassa, kun lohkossa kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt Romania palasi tietyllä tavalla tasolleen ja voitti suomalaisvieraansa 1–0 myöhään lauantaina. Bukarestissa pelatun ottelun ainokaisen teki 30. minuutilla Nicusor Bancu.

Suomella oli loistopaikkoja tasoitukseen, mutta maali jäi tekemättä ja näin Suomella on lohkon kolmesta ottelustaan voitto, tasapeli ja tappio.

– Tulos on totta kai pettymys. Toisella puoliajalla saatiin aika hyvin peli käännettyä ja tarpeeksi oli paikkoja, että olisi voinut tasapelin ainakin saada, Huuhkajien apuvalmentaja Kari Martonen totesi etäinfossa pelin jälkeen.

– Iso potutus. Ongelmien jälkeen päästiin peliin mukaan ja paikat oli ottaa piste tai jopa kolme. Suhteellisen tasainen ottelu, olisi voinut mennä miten päin vain, nyt meni noin, tiivisti puolestaan puolustaja Leo Väisänen.

Suomi ei edelleenkään ole voittanut Romaniaa miesten maaotteluissa. Lauantain kohtaaminen oli kautta aikain 13:s maiden välillä, ja Suomi on kyennyt neljästi tasapeliin.

Huuhkajien lohkossa tilanne on lohkon puolivälissä erittäin tasainen, kun Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina pelasivat ensin mainitun kotona 1–1-tasapelin: Bosnia-Hertsegovina 5 pistettä, Suomi ja Montenegro 4, Romania 3.

– Tulos (Montenegrossa) oli meille suotuisa. Näyttää siltä, että kotijoukkueet on aika vahvoilla näissä peleissä, Martonen mainitsi.

Huuhkajat päättää kesän alun armottoman neljän pelin sumansa tiistai-iltana Zenicassa, Bosnia-Hertsegovinan vieraana. Porukka vakuuttaa, että vielä jaksaa.

– Uskon, että saadaan hyvin nälkäinen ryhmä (Bosniaan). Varmasti noilla niin sanotuilla avainpelaajilla, joilla jo kolme peliä pelattuna, energiat nyt aika nollissa. Mutta uskon, että ehdimme palautua ja tankata tarpeeksi, jotta taas ollaan tiistaina valmiita pelaamaan, Martonen sanoi.

– Vähän outoa kohdata taas Bosnia, toisen kerran näin lyhyen ajan sisään... Mutta kaikki tietää, kuinka tärkeä matsi se on ja eiköhän kaikki jaksa tuon yhden vielä puristaa. Sen jälkeen suurin osa jätkistä pääsee lomille. Mutta vielä ei ole työt valmiina, katseet kohti Bosniaa, päätti Väisänen.