Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Huuh­ka­jat tal­vi­maa­ot­te­lui­hin nuorin voimin – mukana kes­kus­te­lua nos­ta­nut Hongan hyök­kää­jä sekä Man­ches­ter Cityn lupaus

Helsinki
Huuhkajien vakiomiehistä talvimaaotteluissa on mukana muun muassa Rasmus Schüller.
Huuhkajien vakiomiehistä talvimaaotteluissa on mukana muun muassa Rasmus Schüller.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa tammikuussa maaottelut Ruotsia ja Viroa vastaan talvileirillään Portugalissa, ja päävalmentaja Markku Kanerva julkisti tänään ryhmänsä leirille. Mukana on yhdeksän pelaajaa alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta, ja kaikkiaan mukana on 13 mahdollista A-maajoukkuedebytanttia.

Mielenkiintoisia nimiä ryhmässä ovat muun muassa Hongan hyökkääjä Agon Sadiku ja Manchester Cityn laitapuolustaja Tomas Galvez. Huuhkajien vakimiehistä mukana ovat muun muassa Robert Ivanov, Pyry Soiri ja Rasmus Schüller.

Sadikun, 19, maajoukkuevalinta on herättänyt viime aikoina keskustelua. Hän pelasi marraskuussa ensimmäiset kaksi maaotteluaan Kosovon maajoukkueessa, mutta Kanervan mukaan Sadikulla on kuitenkin vielä mahdollisuus edustaa Suomea. Nyt siihen avautuu mahdollisuus.

– Siellä ei hoidettu paperihommia sillä tavalla kuin ne olisi pitänyt hoitaa. Agonilla on vielä mahdollisuus edustaa Suomea, eli häntä ei ole sinänsä leimattu. Nyt meillä on mahdollisuus tehdä se. Me hoidamme paperihommat kuntoon, ja kyseessä on tosiaan kaksi virallista maaottelua. Mielenkiintoista nähdä Agon meidän riveissämme, Kanerva toteaa tiedotteessa.

Galvez, 17, on pelannut Englannin Valioliigan jättiseuran Cityn alle 18-vuotiaissa, mutta Kanervan mukaan hän pääsi jo miesten ryhmän harjoitusotteluun vaihtopenkille.

– Hän on ollut alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana ja nyt haluamme nähdä, miten hän pärjää A-maajoukkuetasolla. Hienoa tutustua kaveriin. Hänelläkin on mahdollisuus tehdä valintoja Englannin ja Suomen välillä. Mikäli hän pelaa Ruotsi-ottelussa, homma lienee sitä myöten selvä, Kanerva kertoo Galvezista.

Suomi kohtaa Ruotsin 9. tammikuuta ja Viron 12. tammikuuta. Ottelut pelataan Algarvessa, ja kyseessä on miesten maajoukkueen ensimmäinen talvileiri kolmeen vuoteen. Leiri on maajoukkueen viimeinen tapahtuma ennen maaliskuussa alkavia EM-karsintoja.