Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Huuh­ka­jat "ois voinu voit­taa", mutta ta­sa­pe­li päätti Kan­so­jen liigan ko­ti­pe­lit – maa­nan­tai­na vielä tärkeä peli

Helsinki
Suomi ei ole koskaan voittanut Romianiaa eikä voittanut vielä perjantainakaan. Markku Kanerva kättelee Romanian päävalmentajaa Edward Iordanescua tasapelin jälkeen.
Suomi ei ole koskaan voittanut Romianiaa eikä voittanut vielä perjantainakaan. Markku Kanerva kättelee Romanian päävalmentajaa Edward Iordanescua tasapelin jälkeen.
Kuva: KIMMO BRANDT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jäi, tai ehkä ennemminkin ylsi, tasapeliin Kansojen liigan kotipäätöksessään Romaniaa vastaan perjantain myöhäisillassa Olympiastadionilla. Teemu Pukki vei Suomen johtoon jo 12. minuutilla, mutta pelin otteeseensa saanut Romania (yritykset ottelussa sille 16–7, maalia kohti 6–1) tuli melkeinpä vastustamattomasti tasoihin toisen puoliajan alkuvaiheissa.

– Maalipaikat oli aika tasaiset, ois voinu voittaa. Toisen puoliajan alku oli aika huono meiltä, jäätiin jostain syystä koppiin ja päästettiin Romania tasoihin. Lopussa saatiin vielä hyvät paikat voittaakin tämä, mutta ei uponnut. Vaikka peli ei tänään hirvittävän hyvää ollut, mutta ihan voitettavissa oli, maajoukkueuransa 37. osuman viimeistellyt Pukki totesi pelin jälkeen.

Maalia lukuun ottamatta Pukki jäi aika lailla paitsioon pelissä.

– Onnilta (Valakari) hyvä sivuttaissyöttö, ja lähti aika mukavasti veto. Ja upposi. Taisi olla ainut paikka mikä minulla tänään oli, jäin jotenkin vähän pelin ulkopuolelle. Ei kauheasti saanut palloa, ja kun palloa tuli, hävittiin liikaa kaksintaisteluita Romanian toppareita vastaan, Pukki mietti myös Fredrik Jensenin puolesta.

"Vaatii meiltä voittoa"

Liigan tämänvuotinen savotta päättyy maanantaina Montenegron Podgoricassa. Suomi kamppailee vielä lohkon kakkossijasta, kun Bosnia-Hertsegovina kaatoi Montenegron ja otti lohkovoiton ja nousun liigan ylemmälle tasolle. Suomi on kahden pisteen päässä Montenegrosta. Lohkon jumbosija ja putoaminen liigan C-tasolle on sekin vielä uhkana, sillä Romania on pisteen päässä Suomesta ja isännöi maanantaina Bosniaa.

– Tulee aika nopeasti tuo matsi. Mutta halutaan olla vielä tässä B-liigassa, ja voi olla, että se vaatii meiltä voittoa. En tiedä, millä asenteella Bosnia menee Romaniaan, joten voittoa on meidän haettava. Kotona Montenegroa vastaan oli meidän paras peli vähään aikaan, mutta taisivat kierrättää siellä aika paljon. Voi olla vähän eri pelaajia nyt vastassa, Pukki sanoi viitaten kesäkuun 2–0-voittoon Montenegrosta.

Tuo voitto on Huuhkajien ainoa kahdeksasta viime pelistä.

– Eihän meillä montaakaan paikkaa taas ollut, vähän enemmän pitäisi pystyä luomaan. Pallonhallinnan kautta enemmän pitkiä hyökkäyksiä ja painetta, maalivahti Lukas Hradecky summasi maanantaihin tarvittavaa (ja perjantaina puuttunutta).

– Voitolla Montenegrossa ollaan lohkokakkosia. Sitä lähdetään hakemaan.

Romania teki pelaamisen hankalaksi

Päävalmentaja Markku Kanerva kehui vastustajaa.

– Voittoa lähdettiin hakemaan, sitä ei saatu, joten vähän pettynyt olo tässä on. Toki Romania näytti vahvuutensa, pelasi hyvän pelin ja teki meidän pelaamisen hankalaksi. Romanialla on paljon taitavia pelaajia, nopeutta löytyy, he ovat hyviä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Pystyivät pistämään meidät paineen alle.

– Tietenkin katkeraa menettää johtoasema, mutta matka jatkuu. Tämä ei sinänsä kovinkaan paljon muuttanut sitä lähtökohtaa (näihin päätöspeleihin), että Montenegro pitää voittaa vieraissa, jos meinataan lohkon kakkossija saavuttaa.