Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Huuh­ka­jat kohtaa tänä iltana pai­nei­den alla kär­vis­te­le­vän Ro­ma­nian: "Heiltä löytyy yk­si­lö­tai­toa, löytyy no­peut­ta, mutta heik­kou­te­na on ehkä ollut puo­lus­tus­pe­laa­mi­nen"

Bukarest/Helsinki
Kaksi maalia Montenegron verkkoon laukonut Joel Pohjanpalo (oik.) on tänään Romanian riesana.
Kaksi maalia Montenegron verkkoon laukonut Joel Pohjanpalo (oik.) on tänään Romanian riesana.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa Kansojen liigan tiivistä tahtiaan tänään, kun myöhäisottelussa Bukarestissa vastaan asettuu Romania. Huuhkajilla on kahden kotipelin jälkeen neljä pistettä, kun lohkoon ehkä suurimpana suosikkina startannut Romania on nollilla hävittyään vieraissa Montenegrolle ja Bosnia-Hertsegovinalle.

– Tulokset eivät kerro ihan totuutta. Heiltä löytyy yksilötaitoa, löytyy nopeutta, mutta heikkoutena on ehkä ollut puolustuspelaaminen – se ei ole ehkä ollut niin organisoitua. Valmentaja (Edi) Iordanescu on varmasti käyttänyt aikaa siihen, miten sen voisi saada paremmaksi. Bosniaa vastaan siirtyivät kolmen topparin systeemiin, ja hävisivät. Jatkavatko sillä, se jää nähtäväksi. Me olemme valmistautuneet molempiin skenaarioihin, pelaavat he sitten kahdella tai kolmella topparilla, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pohjusti ottelua maajoukkueen Twitter-tilillä.

Tammikuussa päävalmentajana aloittaneella Iordanesculla on jo tuulista tunnetta pestissään, sillä voittoja ei neljästä ottelusta ole ja romanialaismedia puhuu Kansojen liigan kahden tappion myötä "häpeästä". Päävalmentajan asemaa aprikoidaan.

– Heillä on varmasti aikamoiset paineet nyt kotikentällään. Etukäteen moni ajatteli, että he ovat ehkä vahvin ennakkosuosikki voittamaan tämän lohkon. Alku on ollut heillä tahmea, ja varmasti meille tulee nälkäinen joukkue vastaan. Yleisö tuo varmasti heille intoa, mutta kääntäen taas voi tuoda aikamoiset paineet. Ja kun alkuun tehdään yksi, eiköhän se paine vain lisäänny, Kanerva naurahtaa.

– Romaniaa ei voi missään nimessä aliarvioida, vaikka he ovatkin hävinneet kaksi peliä. Kyllä sitä laatua sieltä löytyy.

Iordanescu voi turvautua vielä tilastoihin: Suomi ei ole koskaan voittanut Romaniaa (historian 12 kohtaamisesta Romania on voittanut kahdeksan ja neljä on päättynyt tasan). Kanerva näkee kuitenkin, että tilastoja voidaan hyvinkin kirjata uusiksi myöhään tänään.

– Kaksinkamppailupelaaminen, aggressiivisuus, pelirohkeus, niin puolustettaessa kuin hyökätessäkin. Ne on niitä lähtökohtia. Ja kun yksittäiset tilanteet hoidetaan optimaalisesti, sitä kautta se tulos tulee. Erikoistilannepelaaminen tulee varmasti olemaan oleellisessa osassa, ja meillä tulee olemaan eväät voittaakin tuo ottelu, päävalmentaja päätti.

Ottelu Bukarestin Giulesti-stadionilla alkaa kello 21.45.