Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Huuh­ka­jat haluaa toistaa ke­sä­kuun voiton – nyt vastus on kui­ten­kin eri­lai­nen ja "pak­ko­voit­to" olisi pakko ottaa Mon­te­neg­ros­sa

Podgorica/Helsinki
Benjamin Källman oli lähellä voittomaalin tekoa perjantai-iltana. Maanantaina on uusi yritys Montenegrossa.
Benjamin Källman oli lähellä voittomaalin tekoa perjantai-iltana. Maanantaina on uusi yritys Montenegrossa.
Kuva: Palloliitto

Jalkapallon Kansojen liigan B-liigan lohko 3:n päätöskierroksella maanantaina kohtaavat kaksi perjantaina pettynyttä, kun Montenegro isännöi Podgoricassa Suomea. Montenegron haaveet suursaavutuksesta eli noususta liigan eliittitasolle A:han murenivat vierastappioon Bosnia-Hertsegovinassa, samalla kun Suomi jäi kotonaan 1–1-tasapeliin Romanian kanssa.

Podgorican myöhäisillassa pelataan Bosnian jo voittaman lohkon kakkossijasta, jolla saattaa olla hyvinkin arvoa tulevien EM-karsintojen suhteen. Suomi tarvitsee voiton ohittaakseen Montenegron, ja kolme pistettä voi olla tarpeen myös lohkon jumbosijan eli C-tasolle putoamisen välttämiseksi. Pisteen päässä Suomesta oleva Romania isännöi maanantaina Bosniaa, jolla pelissä ei ole panosta.

– Voitolla on iso merkitys, ja sitä lähdetään hakemaan. Montenegrolla on paljon laatua, mutta kunhan teemme taas kotiläksyt ja hyvän suunnitelman, se antaa mahdollisuuden voittaa tuo peli, Huuhkajien valmennukseen kuuluva Mika Nurmela kertoi sunnuntaina etätiedotustilaisuudessa.

Vastassa taitavaa, suoraviivaista ja erinomaista

Suomen ainoa voitto lohkossa on juuri Montenegrosta, joka kaatui kesäkuussa Helsingissä Joel Pohjanpalon maaleilla 2–0 maiden kautta aikain ensimmäisessä kohtaamisessa. Nyt vastassa on kuitenkin aikalailla eri porukka: Montenegrolla oli avauksessa perjantaina Bosniassa vain viisi miestä siitä ykstoistikosta, joka avasi kesällä Helsingissä. Mukana on nyt muun muassa joukkueen nimekkäin pelaaja, hyökkääjäsuuruus Stevan Jovetic.

– Hän on laatupelaaja, mutta ei ole välttämättä varmaa, että on avauskokoonpanossa. Älyttömän taitava pelaaja, mutta on siellä muitakin, jotka ovat yksi vastaan yksi -tilanteissa hyviä. Heidän pelaamisensa on kohtuullisen suoraviivaista, ja he ovat erinomainen vastahyökkäysjoukkue, Nurmela pohti vastustajaa.

Huuhkajillakin tullee muutoksia, vaikka avausmiehistöstä ei sen tarkempaa vihjailua kuulunut. Yksi vaihdos tulee ihan varmasti: keskikentän Rasmus Schüller loukkaantui Romania-pelissä ja jäi pois Montenegron matkalta.

– Hän on meille tärkeä pelaaja, mutta meillä on paljon hyviä vaihtoehtoja korvaajaksi, Nurmela vakuutti.

TV2 näyttää maanantain Montenegro-Suomi -pelin suorana klo 21.35 alkaen. Studio-osuus alkaa klo klo 21.05.