Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Huuh­ka­jat haluaa taas his­to­rian­te­koon: "Nyt on otol­li­nen ti­lai­suus"

Suomen maalivahti Lukas Hradecky on pelannut 78 A-maaottelua.
Suomen maalivahti Lukas Hradecky on pelannut 78 A-maaottelua.
Kuva: Anton Vaganov

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päättää Kansojen liigan lohkon pelinsä perjantain Romania-kotipeliin ja maanantain Montenegro-vieraspeliin.

Lohkosijoituksen osalta kaikki on Huuhkajilla vielä auki: saumaa on lohkovoittoon, mutta kahden viime pelin tappion myötä myös lohkon jumbosijaan eli putoamiseen divisioonaporrasta alemmas.

Oman mausteensa perjantain Romania-kohtaamiseen tuo myös maajoukkuehistoria. Suomi ei ole A-maaotteluissa kyennyt koskaan voittamaan Romaniaa, kesäkuinen vierastappio oli kautta aikain yhdeksäs tappio Romanialle. Neljä muuta kohtaamista on päättynyt tasapeliin.

Romanian kahdesti kohdannut (tasapeli 2015, tappio 2018) maalivahti Lukas Hradecky haluaa historiatilastot parempaan kuosiin perjantaina Olympiastadionilla.

– Törmäsin tuohon faktaan, ja ihmettelin. Nyt on otollinen tilaisuus korjata tilanne, ja toivotaan, että kakskyttuhatpäisen kotiyleisön edessä hoidetaan voitto, Hradecky totesi ottelun aattona.

Päävalmentaja Markku Kanerva luottaa, kuten aina, porukkaansa.

– Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa. Ja viime vuosien aikana on onnistuttu voittamaan sellaisia maita, joita ei ole aikaisemmin kyetty voittamaan. Romania on hyvä joukkue ja meidän on onnistuttava täydellisesti, jotta kykenemme heidät voittamaan, Kanerva sanaili.

– Uskon siihen, että tämä joukkue siihen kykenee.

Kanervan ryhmän lähtökohtia tärkeisiin peleihin kiusasivat jälleen kerran muutamat loukkaantumiset, mutta valmisteluviikko on saatu vietyä läpi vaikeuksitta. Ainakin torstaihin asti.

– Kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Ihan hyvältä näyttää, toivottavasti nyt näiden treenien jälkeen tilanne on sama. Haetaan nyt treeneissä hyvä vire ja valmistautuminen perjantaihin, Kanerva sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa Olympiastadionilla ennen harjoituksia.

TV2 näyttää Romania-ottelun studioineen perjantaina kello 21.