Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huo­ne­läm­pö­ti­lo­ja kan­nat­taa jo laskea

Tulevana talvena koko Suomi säästää energia. Kustannussäästön ohella siihen ajaa yhteinen tarve varmistaa energia riittävyys. Näillä leveysasteilla lämmitys on keskeinen muuttuja yhtälössä. Niin Suomessa kuin lähes koko Euroopassa totutellaan viileämpiin lämpötiloihin sekä kodeissa ja työpaikoilla että julkisissa tiloissa.

Muutaman asteen viileämmät lämpötilat tekevät useimmille hyvää. Totuttelua ne vaativat. Kannattaa ottaa mallia uimarista, joka aikoo pulahtaa läpi talven aamuisin luonnonveteen. Hän tietää, että salaisuus on aloittaa uinti jo silloin, kun vedet vielä ovat suht lämpimiä. Ensilumen jälkeen aloittaminen on vaikeampaa. Viileämpään huonelämpötilaan olisi järkevää totutella jo lämmityskauden alusta. Sopivana alkusysäyksenä toimisi hallituksen selkeä ja painokas suositus.

Nykysääntöjen mukaan asuintiloissa on oltava vähintään 18 astetta oleskeluvyöhykkeellä, mutta seinien vierustoilla saa olla viileämpääkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.