Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Koronarajoitukset: Ro­va­nie­mi ki­ris­tää ra­joi­tuk­sia ja ohjaa ko­ronapas­sin käyt­töön – ylä­kou­lu­lai­sil­le mas­ki­suo­si­tus

Huikea Calgary Games kuit­ta­si Ruotsin derbyn neljä mil­joo­naa kruu­nua, Timo Nurmos ja Jorma Kontio juh­li­vat

Malmö
Timo Nurmo ja Jorma Kontio ovat menestyksekäs parivaljakko Ruotsin raveissa.
Timo Nurmo ja Jorma Kontio ovat menestyksekäs parivaljakko Ruotsin raveissa.
Kuva: HIPPOLA

Torniolaislähtöisen Timo Nurmoksen omistama ja valmentama sekä Jorma Kontion ajama Calgary Games ravasi Svenskt Travderbyn voittoon sunnuntaina Jägersrossa. Neljän miljoonan kruunun (n. 400000 euroa) ykkönen tuli ME-tuloksella 11,7a/2640m.

Önas Prince painui odotetusti johtopaikalle. Kontio ajoi Calgary Gamesin keulahevosen rinnalle. Calgary Games paineli eleettömästi kärkeen loppusuoran alussa ja meni ylivoimaiseen voittoon. Önas Prince piti kakkoseksi.

Nurmoksen tallista oli kolme hevosta mukana, Chiru oli viides ja Henry Flyer Sisu hylättiin.

– Ajoin alkumatkan varman päälle. Loppukaarteeseen mentäessä tiesin, että keulahevosen lyömme, eikä takaakaan ollut ketään tulossa. Maalissa oli voimia jäljellä. Calgary Games on varmasti yksi parhaista, mitä olen ajanut, Kontio sanoi.

– Calgary Games tulee maailman parhaalta kasvattajalta, sillä on hieno emälinja, ja isää Readly Expressiä olen itse valmentanut.

Nurmoksen mukaan Calgary muistuttaa paljon isäänsä, ei vain ulkonäöltään ja liikkeiltään vaan myös psyyke on samanlainen.

– Aivan uskomatonta, että voittaa derbyn johtavan rinnalta ja vielä kilpailuennätyksellä, vaikkei rata ollut ihan nopeimmillaan. Derby on suurinta, mitä Ruotsissa voi voittaa. Sen kilpailun hevonen voi voittaa vain kerran elämässään, Nurmos totesi.

Honey Mearas toi kaksikolle Örjan Kihlström-Daniel Redén voiton Tammaderbyssä. Global Brilliance singahti keulaan. Honey Meares kiersi toisen jonon vetäjäksi ja ratkaisi pelin varmasti maalisuoralla. Kaksi miljoonaa kruunua tuli ajalla 11,5a/2140m.