Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

HS: Sdp jatkaa Suomen suo­si­tuim­pa­na puo­luee­na – hal­li­tus­puo­luei­den yh­teis­kan­na­tus 55,3 pro­sent­tia

Pääministeri Sanna Marinin johtama sdp on HS:n tekemän kannatusmittauksen mukaan Suomen suosituin puolue.
Pääministeri Sanna Marinin johtama sdp on HS:n tekemän kannatusmittauksen mukaan Suomen suosituin puolue.
Kuva: Arttu Laitala

Sdp on edelleen Suomen suosituin puolue. Puoluetta äänestäisi Helsingin Sanomien tekemän kannatusmittauksen mukaan nyt 20,9 prosenttia suomalaisista. Sdp:n kannatus oli laskenut edellisestä mittauksesta 0,1 prosenttia.

Seuraavaksi kannatusmittauksessa tulivat suurimmat oppositiopuolueet perussuomalaiset, joita äänestäisi 19,9 prosenttia, ja kokoomus, jonka kannatus oli 16,8 prosenttia. Perussuomalaisten kannatus nousi 0,4 prosenttia kuukauden takaiseen mittaukseen, kun taas kokoomuksen laski 0,2 prosenttia.

Hallituspuolueista keskustaa äänestäisi 11,2 prosenttia, vihreitä 11 prosenttia, vasemmistoliittoa 7,8 prosenttia ja rkp:tä 4,4 prosenttia. Hallituspuolueista keskustan kannatus nousi 0,4 prosenttia, vasemmiston 0,2 prosenttia ja rkp:n 0,1 prosenttiyksikköä, kun taas vihreiden kannatus laski 0,8 prosenttia.

Pääministeri Sanna Marinin (sdp.) hallituksen puolueiden yhteisluottamus on HS:n gallupin mukaan tällä hetkellä 55,3 prosenttia, kun kuukausi takaperin vastaava luku oli 55,5 prosenttia.

– Tilanne ei ole hirveästi kuukausitasolla muuttunut. Pieniä siirtymiä voi havaita puolueiden välillä, puoluekannatusmittauksen tehneen Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela kommentoi HS:n uutisessa.

Kannatusmittauksessa haastateltiin 2 683 henkeä, joista 30 prosenttia ei kertonut kantaansa tai sanoi, ettei äänestäisi. Isoimpien puolueiden virhemarginaali oli mittauksessa noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.