Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Hir­vi­lau­ma ai­heut­taa vaa­ra­ti­lan­tei­ta Ter­vo­lan Suu­kos­kel­la – "Niitä on alueel­la useita kym­me­niä"

Tervolan Suukosken korkeudella on nyt poikkeuksellisen paljon hirviä. Kolareiltakaan ei ole vältytty, joten autoilijoiden on syytä tarkkavaisuuteen etenkin Kemijoen Itäpuolentietä ajaessaan.

– Tien molemmin puolin, Suukosken keitaan ja Ossauskosken välissä on nyt yksi tokka, lähialueella on tokkia lisää. Pienen alueen sisällä liikkuu nyt useita kymmeniä hirviä, kertoo Kari Änäkkälä paikallisesta metsästysseurasta.

Hirviä ei saa karkottaa kauemmas kelkkojen avulla, ja koirillekin eteneminen noin 60–70 -senttisessä lumessa olisi haastavaa. Paksussa lumessa pitkäjalkainen hirvi on vahvoilla niin ihmiseen kuin koiraan nähden.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.