Varoitukset: Met­sä­pa­lo­va­roi­tus on voi­mas­sa koko maassa – avo­tu­len teko va­roi­tuk­sen aikana on kiel­let­tyä

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Hiih­to­lo­ma hää­möt­tää - Me­ri-La­pin kun­nis­sa jär­jes­te­tään lo­ma­vii­kon toi­min­taa koronan eh­doil­la.

Meri-Lapissa on monenlaista tekemistä hiihtolomalla.
Meri-Lapissa on monenlaista tekemistä hiihtolomalla.
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva


Koululaisilla on hiihtoloma viikolla 10. Meri-Lapin kunnissa järjestetään eri-ikäisille nuorille runsaasti toimintaa hiihtolomaviikolle. Kaikissa kunnissa pohditaan, mitä tapahtumia voidaan koronatilanteen vuoksi järjestää.

Tornion nuorisotoimi järjestää hiihtolomaviikon tiistaina reissun Luulajaan, keskiviikkona laskettelureissun Aavasaksalle yhteistyössä kulttuuritoimen kanssa ja torstaina pilkkipäivän Tornionjoen jäälle Möljälle. Reissuille ilmoittautuminen alkaa 21.2.

Nuorison kokoontumistilat Nuorkka, Messi ja Pop up ovat avoinna ennakkoon ilmoitettujen aikataulujen mukaisesti. Hiihtolomaviikon keskiviikkona on yönuorkka. Nuorkalla voi olla yökylässä keskiviikosta kello 19 torstaihin kello 07. Yökylään tulee ilmoittautua 5.3. mennessä, jolloin huoltajan lupalappukin palautetaan.

Kemissä nuorisotilat ovat auki. Päivällä tilat on varattu alakouluikäisille ja illalla tilat ovat yläkouluikäisten ja sitä vanhempien lasten käytössä.

Kemissä lukkoon on lyöty perheiden talvitapahtuma on Perhepuistossa lauantaina 12.3. kello 12–15. Lupeissa on runsaasti muutakin, ja tapahtumalistaa viimeistellään.

Keminmaassa on hiihtolomaviikolla luvassa koko perheen ulkoilmatapahtumia, jotka liittyvät retkeilyyn, luisteluun ja muuhun yhteiseen ulkoliikuntaan. Tarkat ajankohdat ja yksityiskohdat varmistuvat myöhemmin. Nuorisotila on hiihtolomaviikolla normaalisti auki.

Simossa on virtuaalinen nuorisotila, virtuaalinuokkari. Yhteyttä pidetään discord-pikaviestintäsovelluksella. Lisäksi järjestetään eräaiheisia tapahtumia, esimerkiksi pilkkimistä ja lumikenkäilyä.

Tervolassa nuorisotilat ovat avoinna. Hiihtolomaviikon tapahtumista päätetään hieman myöhemmin.

Kuntien liikuntapaikat, luistelukentät, ladut, reitit, uima- ja liikuntahallit ovat avoinna, sisäliikuntatiloissa voi olla aika- tai henkilömäärärajoituksia koronan vuoksi.

Kallinkankaan ja Aavasaksan laskettelurinteet ovat avoinna.