Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Hen­ki­nen koti Rol­los­sa – Han­ni­bal palaa Granden lavalle jazz­bän­din kanssa

Tuloillaan on levyt niin Hot Herosin, Tre-Funk III:n kuin Joku Roti Mafian kanssa.

Hannibal & Hot Heros esiintyy Rovaniemellä perjantaina. Hannu Starkin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat Ville Rauhala, Janne Tuomi, Sami Sippola ja Matti Salo.
Hannibal & Hot Heros esiintyy Rovaniemellä perjantaina. Hannu Starkin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat Ville Rauhala, Janne Tuomi, Sami Sippola ja Matti Salo.

Hannibal & Hot Heros esiintyy perjantaina rockravintola Grandessa Rovaniemellä. Kokoonpanon funkahtava ensilevy Tässä ja nyt julkaistiin viime helmikuussa.

Rovaniemeläislähtöinen, Tulenkantajat-yhtyeen riveissä Suomen rap-kartalle noussut Hannu "Hannibal" Stark vastaili Keikalla-palstan kysymyksiin sähköpostin välityksellä.

Hot Heroes on tiiviisti keikkaileva ja levyttävä jazztrio. Kuinka löysitte toisenne, Hannu Stark?

– Saksofonisti Sami Sippola ja basisti Ville Rauhala soittivat jo vuonna 2011 ilmestyneellä Viimiseen hengenvetoon -levylläni. Tästä inspiroituneena he pyysivät minua vierailevaksi vokalistiksi silloiselle Black Motor -klubillensa. Aloitimme keikkailla Hannibal & Black Motorina. Kun Sippola jätti yhtyeen, Ville ja rumpali Janne Tuomi perustivat Hot Heros -trion. Oli luontevaa jatkaa sitten sillä porukalla. Sittemmin kokoonpanoon liittyi vielä rovaniemeläislähtöinen Matti Salo – joka muuten julkaisi alkuvuodesta soololevyn Hot Herosin kanssa.


Oletko löytänyt musiikillisen kotisi jazzin maailmasta, vai onko työn alla muunkinlaista musiikkia?

– Aiemmin leipälajina oli pelkästään rap, joka on jatkumoa funkille, mutta kumpaakaan ei olisi ilman jazzia. Jazz on hienoa musiikkia, jossa on lukuisia eri ala-genrejä, kuten freetä, avantgardea, big bandia, beboppia ja niistä kaikista löytyy kiinnostavat kulmansa. Niihin levyihin voi palata uudelleen ja uudelleen. Herosien lisäksi ensi vuonna on tuloillaan uudet levyt niin Tre-Funk III:n kuin Joku Roti Mafian kanssa.


Mitä elämääsi kuuluu muuten tällä hetkellä?

–  Vaikka marraskuu juuri kolahti sisään, niin oikein hyvää kuuluu. Lapsi kasvaa kovaa vauhtia, vääntää ite jo räppibiittejä, joten kohta mulla on hovituottaja kotoa käsin.


Rovaniemellä pulpahtaa pinnalle säännöllisin väliajoin Rollo vastaan Roi -vääntö. Miten itse näet Tulenkantajien Rollofunk-kappaleen roolin Rollon vakiintumisessa kaupungin lempinimeksi?

– Itsehän en termiä keksinyt, mutta Rollofunkin kautta termi vakiintui. Rakkaalla paikkakunnalla saa, ja voi olla monta lempinimeä. Mulla on suoraan sanoen naurattanut koko jupakka. Ihmisillä on liikaa aikaa, kun pitää yrittää määritellä, mitä ihmiset saa tai ei saa sanoa.

"Rakkaalla paikkakunnalla saa, ja voi olla monta lempinimeä. Mulla on suoraan sanoen naurattanut koko jupakka."
Hannu "Hannibal" Stark
Rap-artisti, Rollofunk-kappaleen sanoittaja
Mitä Rollofunkin ajoista on säilynyt mukana tekemisessäsi?

– Puheenparsi tuolta taitaa edelleen nostaa hikisen karvalakin hajuista hönkäystään. Lisäksi Länsikangas paikkana herättää syviä ja lämpimiä tunteita kodista, mitä muualla en ole vielä tähänkään päivään mennessä tuntenut samassa mittakaavassa.


Voi varmaankin sanoa, että kuulut suomiräpin pioneereihin. Seuraatko alaa minkä verran, ja miltä se näyttää mielestäsi tätä nykyä?

– Aika vähäsen tulee seurattua, kavereitten juttuja lähinnä. Nyt odotan sopivaa hetkeä, että pääsen kuuntelemaan Tykopaatin ja Pavelin EP:n, joka on sinkkujulkaisujen perusteella hengästyttävän kovaa ajoa. Myös Näätämön ykköstykin, Tomigunin soolo on kovassa odotuksessa.


Keikka on Grandessa, joka on vuosien saatossa vaihtanut niin paikkaa kuin omistajiakin. Mikä on ollut Granden merkitys sinulle?

– Siellä tuli ekoja keikkoja Mugglesin kanssa aikoinaan heitettyä ja vaikka paikka on vaihtunut, niin se Granden henki on säilynyt. Aina on mukavaa olla Grandessa, niin musisoimassa kuin asiakkaanakin. Terkut Annalle ja Juicelle!

Muutit Rovaniemeltä Tampereelle 19 vuotta sitten. Millä mielin tulet keikalle vanhaan kotikaupunkiisi?

– Ainut miinuspuoli sinne tulossa on se, että joutuu lähtemään poies seuraavalle keikalle. Mutta olen vuosien aikana oppinut nauttimaan paikalla olosta, ilman että miettisin vain "kohta täytyy taas lähteä". Olkoonkin klisee, mutta onhan se henkinen koti. Ehkä jonain päivänä juna tuo pojan ihan fyysisesti ja pysyvästi takaisin.

Hannibal & Hot Heros pe 8.11. Grandessa. Liput 8 e.