Hen­ki­lö­au­to suistui ulos tieltä ja törmäsi va­lo­pyl­vää­seen Ne­los­tiel­lä Ter­vo­las­sa – kul­jet­ta­ja oli käyt­tä­nyt huu­maus­ai­nei­ta

Poliisi löysi onnettomuuspaikalta ulkopaikkakuntalaisen miehen.
Poliisi löysi onnettomuuspaikalta ulkopaikkakuntalaisen miehen.
Kuva: Tuukka Nerg

Hätäkeskus sai ilmoituksen valopylvääseen törmänneestä henkilöautosta Nelostiellä Tervolassa myöhään lauantai-iltana. Poliisi löysi paikalta ojassa olevan henkilöauton, joka oli vaurioitunut keulasta. Auton takana oli katkennut valopylväs.

Paikalla oli 40-vuotias ulkopaikkakuntalainen mies, joka kertoi poliisille olleensa matkalla Rovaniemeltä Kemiin. Hän kertoi ajautuneensa kulkusuunnassa oikealle liian reunaan, koska ei voinut käyttää pitkiä ajovaloja vastaantulijoiden vuoksi. Miehen mukaan hän ajautui lopulta pientareelle ja törmäsi valopylvääseen.

Tapahtuman aikaan oli pimeää ja kova vesisade.

Poliisi puhallutti miehen ja suoritti hänelle huumausainepikatestin. Testi näytti positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepaamille.

Autosta löytyi kiväärin patruunoita, joille miehellä ei ollut voimassa olevaa hallussapitolupaa, sillä hänellä ei ole hallussapitolupaa ampuma-aseille.

Miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja lievään ampuma-aserikokseen.