Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Hei­ken­ty­nyt kruunu syö Nor­jas­sa työs­ken­te­le­vien suo­ma­lais­ten ti­li­pus­sia – rajan yli pääsee nyt tär­keäk­si kat­so­tun työn vuoksi

Suomesta Norjassa töissä käyvien työntekijöiden ostovoima on heikentynyt koronan kärjistymisen jälkeen.

Norjan kruunun kurssin heikentyminen suhteessa euroon on vähentänyt Suomesta Norjassa työssäkäyvien ostovoimaa kotimaassa. Norjassa käyvät töissä esimerkiksi sairaanhoitajat ja rakennusmiehet. Heistä monet ovat menneet naapurimaan työmarkkinoille hyvän palkkatason vuoksi.

Iso muutos Suomesta Norjassa työssäkäyvien ja Norjan kruunuissa palkkansa saavien henkilöiden ostovoimassa on tapahtunut koronavirusepidemian kärjistymisen jälkeen. Ennen varsinaista koronamyllerrystä viime helmikuun alussa yksi euro vastasi noin 10,3 Norjan kruunua, kun nyt kurssi huitelee 11,5 kruunun tietämillä.

Utsjoella asuva Tero Ronkainen käy Norjan rakennuksilla palkkatöissä ja tekee oman yrityksensä piikkiin töitä Suomessa. Hänelle jää nyt huomattavasti vähemmän rahaa käteen valuuttakurssimuutoksen vuoksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi