Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Hans-Chris­tian Berg heräsi 20-vuo­tis­syn­ty­mä­päi­vän­sä jäl­kei­se­nä aamuna, otti kynän käteen ja alkoi piirtää – siitä alkoi tie pal­ki­tuk­si ku­va­tai­tei­li­jak­si

Kansainvälisen taiteen kentälle 15 vuotta sitten singahtanut kuvanveistäjä Hans-Christian Berg haluaa tuoda näkyväksi asioita, jotka jäävät helposti näkymättömiin. "Taide tarjoaa mahdollisuuden yrittää ymmärtää itseäni, elämää ja maailmaa, kun sanat eivät enää riitä. Lapsihan oppii maailmaa samalla tavalla: itse tekemällä ja kokeilemalla", Berg kertoo.

Se oli jonkinlainen välähdys. Tai pikemminkin pitkän prosessin synnyttämä ahaa-elämys. Tarve saada uutta syvyyttä maailman tulkitsemiseen oli kasvanut niin suureksi, että oman suunnan löytyminen oli enää yhdestä oivalluksesta kiinni.

Suomen johtaviin kuvanveistäjiin kuuluva Hans-Christian Berg muistaa kirkkaasti 20-vuotissyntymäpäivänsä jälkeisen aamun.

– Heräsin, otin kynän käteeni ja piirsin täydellisen kopion vanhasta parrakkaasta ukosta. Se syntyi helposti, ja tekeminen tuntui luonnolliselta. Jonkinlainen lahjakkuus näkyi siis jo varhain, vaikkakin se oli vielä sellaista itseni etsimisen aikaa, hän muotoilee.

Eri materiaaleja ja tekniikoita yhdistelevistä veistoksistaan ja optisista installaatioistaan tunnettu Berg kertoo aina olleensa visuaalinen ihminen, jolle maailma näyttäytyy kuvina ja avautuu taiteen kautta. Uutta luomalla hän haluaa tuoda näkyväksi asioita, jotka jäävät helposti näkymättömiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.