pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Hä­meen­lin­nan Len­to­pal­lo­ker­ho katsoo häi­rin­tä­ta­pauk­sen olevan loppuun kä­si­tel­ty

Hämeen Sanomien mukaan seksuaalissävytteisesti kommentoinut toimihenkilö on seuran manageri.

-

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Hämeenlinnan Lentopallokerho katsoo seuran ympärillä velloneen häirintäkohun olevan loppuun käsitelty. Lentopallokerho kertoi asiasta keskiviikkoiltana valikoiduille tiedotusvälineille lähettämässään tiedotteessa, jonka oli allekirjoittanut puheenjohtaja Juha Heinonen.

Tiedote oli lähetetty manageri Ville Kalliomäen sähköpostiosoitteesta. Hämeen Sanomien keskiviikkoiltana julkaiseman jutun mukaan Kalliomäki on henkilö, johon Suomen urheilun eettinen keskus (Suek) kohdisti tutkintansa. Yle ja Hämeen Sanomat kertoivat tutkinnasta loppuvuodesta.

Tutkinnassa selvisi, että seuran toimihenkilö oli käyttäytynyt epäasiallisesti keväästä 2021 saman vuoden syksyyn kattavana aikana. Hän oli muun muassa vihjaillut seksuaalissävytteisesti.

Suomen lentopalloliitto määräsi lopulta seuralle 3 000:n ja toimihenkilölle 1 000 euron sakon. Liitto katsoi, että toiminta rikkoi tai loukkasi vakavasti lentopallon ja urheilun eettisiä periaatteita.

Lentopallokerhon keskiviikkoisessa tiedotteessa mainittiin, ettei seura voinut aiemmin tiedottaa asiasta, koska ei tiennyt yksityiskohtaisempaa sisältöä kuin vasta vähän ennen joulua.

Sanallinen häirintä oli tapahtunut sosiaalisessa mediassa.

– Nyt vasta voin tulla esille ja kertoa, miten asia on. Kyse ei ole ollut rikoksesta tai törkeyksistä – vaan minun käyttäytymisestäni. Ja voidaan todeta, että se on ollut epäasiallista käyttäytymistä pelaajaa kohtaan, Kalliomäki sanoi lehdelle.

"Pelaajan ulkomuotoa on kommentoitu"

Kohteena on ollut aikuisikäinen pelaaja, joka ei enää edusta seuraa.

– Pelaajan ulkomuotoa on kommentoitu. En ole tarkoittanut mitään seksuaalisessa mielessä tai häiritäkseni. Olen vasta myöhemmin kuullut, että hän ei ole siitä pitänyt – vaan on voinut asian suhteen pahoin, Kalliomäki sanoi.

– Olen heti lopettanut ja pahoitellut toimintaani. Minun tarkoituksenani ei koskaan olisi tehdä kenellekään pelaajalle pahaa teoilla tai sanoilla. Se on minulle jo ajatuksena absurdi.

Lentopalloliiton määräämien sakkojen lisäksi liiton sääntöryhmä langetti toimihenkilölle edustuskelvottomuuden edustaa seuraa liiton elimissä tai toimia luottamushenkilönä vuosina 2023–2025.

Puheenjohtaja Heinosen allekirjoittamassa tiedotteessa sanottiin, ettei seuran hallitus hyväksy toimihenkilön käytöstä. Manageri sai jatkaa tehtävissään.

STT ei tavoittanut Heinosta kommentoimaan asiaa.