Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus pa­koi­lee vas­tuu­ta

Hallitus on ajamassa poliisia säästölinjalle, joka johtaisi poliisien määrän vähentämiseen. Keskusta on käynyt hyökkäykseen poliisia vastaan syyttäen sitä huonosta taloudenpidosta ja tuhlailusta. Samalla väitetään, että kansalaisille olisi syötetty vääriä käsityksiä.

Hallitus sälyttää poliisille jatkuvasti uusia tehtäviä. Niiden hoitamiseen pitää saada lisää resursseja. Poliisi on vuosia toiminut rajusti alimitoitettuna, vuoroja pyöritetään kroonisesti alimiehitettyinä. Keikkaa on piikissä ja juttupinot tutkijoiden pöydillä kasvavat.

Lisäykset, joilla hallitus hurskastelee, sulavat nopeasti lisätehtäviin. Suomessa on yhä vähiten poliiseja EU-maista. Turvallisuusuhat kasvavat ja monimuotoistuvat, mutta keskustasta tätäkään ei saa ääneen sanoa, sillä se on ihmisten pelottelua.

Pelkästään huumausainerikollisuus on viime vuosien aikana räjähtänyt käsiin. Hallituksen kannattaisi hetkeksi kaivautua esiin kuplastaan ja käydä nuuskimassa todellisuutta, miten oman kotikaupungin kulmilla huumekauppaa käydään avoimesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.