Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Hai­luo­dos­sa ta­pah­tui sun­nun­tai­na kaksi am­pu­ma­ta­paus­ta – am­pu­mi­sis­ta ei ai­heu­tu­nut tiet­tä­väs­ti vaaraa ih­mi­sil­le

Hailuodossa tapahtui sunnuntaina kaksi ampumistapausta, joista poliisi otti kolme henkilöä kiinni epäiltynä ampuma-aserikoksesta ja vahingonteosta. Ampumistapauksista ei aiheutunut poliisin tietojen mukaan vaaraa ihmisille.

Oulun poliisilaitos sai sunnuntaina aamupäivällä tiedon, että lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Hailuodossa oli kuulunut useita laukauksen ääniä. Paikalle mennyt poliisipartio totesi, että Rantatien ja Valpuntien risteyksessä oli vahingoitettu tienviittaa ilmeisesti ampumalla ja paikalta löytyi myös patruunan hylsyjä.

Myöhemmin sunnuntaina hätäkeskus sai tiedon uusista laukauksista Hailuodossa. Paikalle meni useita poliisipartioita ja partiot ottivat kiinni kaksi henkilöä läheltä ensimmäistä ilmoitettua ampumispaikkaa.

Kolmannen epäillyn poliisi otti kiinni myöhemmin Oulussa. Poliisi ei kerro tapauksien yksityiskohdista vielä enempää esitutkinnan ollessa kesken.

Kaleva uutisoi poliisin operaatiosta Hailuodossa sunnuntaina alkuillasta.

Sunnuntaina Ilta-Sanomat kertoi, että silminnäkijöiden mukaan laukauksia kuului Hailuodossa kello kolmen aikoihin ja poliisi saapui paikalle neljältä.