Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta

Haaste pol­ku­pyö­rä­var­kauk­sien vä­hen­tä­mi­sek­si

Pyörävarakaudet Rovaniemellä puhututtavat paljon sosiaalisessa mediassa. Näyttäisi siltä, että varkaudet ovat muuttumassa yhä ammattimaisempaan suuntaan ja lukko ei pidättele varasta, koska lukittuja pyöriä nostetaan suoraan pakettiautojen kyytiin. Sähköpyörien, maastopyörien lisääntyminen sekä kasvava työmatkapyöräily on tuonut mukanaan tuottoisan bisneksen varkaille. Pyörä sen hinnasta riippumatta voi olla ainut kulkuväline sen omistajalle. Mielipahan lisäksi arkielämän hankaloituminen voi olla huomattava.

Pyöräily on myös ympäristöystävällinen tapa liikkua ja sen terveyttä ja muuta hyvinvointia edistävä merkitys on suuri.

Runkolukittavien pyörätelineiden lisääminen Rovaniemellä olisi hyvä keino vähentää polkupyörävarkauksia. Uskon, että kaupungilla, ostoskeskuksilla, vakuutusyhtiöillä olisi tässä yhteinen intressi. Runkolukittaviin pyörätelineisiin voitaisiin laittaa sen sponsoroineen yhtiön mainokset taikka Rovaniemen kaupungin uudistettu logo, mikäli kaupunki sen kustantaa.

Haastan Rovaniemen kaupungin, paikalliset vakuutusyhtiöt, yrittäjät sekä ostoskeskukset lisäämään runkolukittavien pyörätelineiden määrää pyörävarkauksien vähentämiseksi.

Reino RissanenKaupunginvaltuutettu, sd.