Mainos

Glo­bal­Con­nec­til­ta 5,5 mil­joo­nan euron li­sä­in­ves­toin­nit Poh­jois-Suo­meen

Pohjoismainen digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect investoi 500 miljoonaa euroa Suomeen. Merkittävä osuus summasta kohdistuu Oulun, Kemin ja Tornion alueelle. Valokuidun rakennustyöt alkavat rakentamispäätöksen saaneilla alueilla heti kun lumet sulavat.

Jaakko Posio (kuvassa) GlobalConnectilta vastaa mielellään valokuitua koskeviin kysymyksiin.
Jaakko Posio (kuvassa) GlobalConnectilta vastaa mielellään valokuitua koskeviin kysymyksiin.

GlobalConnect tekee Suomen valokuituverkkoon isoja investointeja. Yritys käyttää maan digitaalisten yhteyksien parantamiseen yhteensä puoli miljardia euroa. Investoinneista merkittävä osuus kohdistuu Meri-Lapin alueelle ja Ouluun.

GlobalConnect on käyttänyt Kemin, Oulun ja Tornion alueiden laajakaistainfrastruktuurin kehittämiseen jo yli 9 miljoonaa euroa. Näiden investointien ansiosta yli 10500 kotitaloutta on nyt saanut nopeamman ja luotettavamman verkkoyhteyden. Alueet saavat 5,5 miljoonan euron lisäinvestoinnin, minkä ansiosta 5000 uutta kotitaloutta pääsee valokuituverkon piiriin.

Uusia valokuitualueita Kemiin ja Tornioon

Valokuituyhteyksien rakentamispäätökset on tehty jo useille alueille muun muassa Kemissä ja Torniossa. Tänä vuonna on tarkoitus rakentaa kaikki rakentamispäätöksen saaneet alueet.

– Päätelaitteiden esiasennuksia on jo aloitettu useilla alueilla, ja rakentaminen käynnistyy lumien sulettua, kertoo GlobalConnectin viestintäpäällikkö Crista Känsälä.

Oulussa rakentamispäätökset ovat saaneet Peltola, Ranta-Kastelli, Knuutilanranta, Knuutilankangas, Mäntylä, Iinatti ja Kiviharju; Kemissä Kivikko, Koivuharju, Keskikatu, Juusonkatu, Torvinen ja Vainio, ja Torniossa Pudas, Suensaari ja Kivirannantie.

Aito valokuituyhteys taloyhtiön jokaiseen asuntoon

GlobalConnectin investoinneista hyötyvät valokuituverkkoon liittyvien omakotitalojen lisäksi taloyhtiöt. GlobalConnect tarjoaa valokuituyhteyden taloyhtiön jokaiselle asunnolle.  Vanhempien taloyhtiöiden kupariset sisäverkot vaihdetaan valokuituverkkoon liittymisen yhteydessä uuteen valokuituun, mikä takaa aidon valokuituyhteyden koko taloyhtiöön.

– Valokuitu on taloyhtiölle kannattava investointi, joka lisää asumismukavuutta ja nostaa osakkeiden arvoa, sanoo alueen taloyhtiömyynnistä vastaava Jaakko Posio GlobalConnectilta.

– Yksi valokuidun keskeisistä eduista taloyhtiöille on asuntojen myyntiajan lyhentyminen, hän muistuttaa, asunnon ostajia kiinnostaa valokuitu, joka takaa luotettavan ja nopean yhteyden muun muassa etätyöskentelyyn.

GlobalConnect tarjoaa valokuituyhteyden taloyhtiön jokaiselle asunnolle.
GlobalConnect tarjoaa valokuituyhteyden taloyhtiön jokaiselle asunnolle.

GlobalConnect haluaa helpottaa taloyhtiöiden tiedonsaantia valokuituasioissa järjestämällä Kemissä ja Torniossa pullakahavit, joissa GlobalConnectin edustaja vastaa kysymyksiin. Jaakko Posio suosittelee osallistumaan tapaamisiin, mikäli valokuituun liittyminen kiinnostaa. Häneen voi olla myös henkilökohtaisesti yhteydessä.

– Vielä ehditte saada oman taloyhtiönne nykyaikaiseen verkkoon, hän kannustaa ja kehottaa Pohjois-Suomen asunnonomistajia ja taloyhtiöpäättäjiä aktiivisuuteen, kun Pohjoismaiden johtavaa valokuituverkkoa on alueella tarjolla.

Pohjoismaista osaamista tietoliikenteen turvaamiseksi

Suomessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon mobiiliverkkoa, ja vain noin puolet kansalaisista on kuituverkon piirissä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa vastaava luku on 90 %.

– Valokuidun etuna on se, että kyseessä on täysin oma liittymä. Tällöin vaikkapa naapurin verkkokäyttäytyminen ei vaikuta omiin tietoliikenneyhteyksiin, Crista Känsälä kertoo.

Kuituverkko täydentää suomalaista mobiiliverkkoa ja lisää yhteyksien toimintavarmuutta. Känsälä huomauttaa, että on hyvä, että Suomessa ei olla jatkossa enää vain yhden yhteystavan varassa.

GlobalConnect on toiminut alalla 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 155 000 kilometriä kuituverkkoa Pohjois-Euroopassa. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jossa kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta.

Lue lisää valokuidun asennuksesta taloyhtiöön. 

Pullakahavit

Päivät ja aika: to 15.2. – pe 16.2. klo 16-18

la 17.2. klo 13-16

Paikka: Karkiaisen leipomo, Länsiranta 9, 95400 Tornio

Tiedustelut: Jaakko Posio, puh. 045 783 510 94, jaakko.posio@globalconnect.fi

GlobalConnect, taloyhtiömyynti: www.globalconnect.fi 


Rakentamispäätökseen saaneet alueet Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa:

  • Kemi: Kivikko, Koivuharju, Keskikatu, Juusonkatu, Torvinen, Vainio
  • Tornio: Pudas, Suensaari, Kivirannantie
  • Oulu: Peltola, Ranta-Kastelli, Knuutilanranta, Knuutilankangas, Mäntylä, Iinatti, Kiviharju