Gallup: Mitä fe­mi­nis­mi mer­kit­see si­nul­le? – "Koen fe­mi­nis­min olevan tar­peel­lis­ta ja kutsun itseäni fe­mi­nis­tik­si"


Elli Eriksson
Elli Eriksson
Kuva: Venla Kiiskinen

Elli Eriksson, 19 

– Feminismi on tarpeellista aina, mutta ei ehkä sellaisessa muodossa, jossa se esitetään esimerkiksi somessa. Feminismi merkitsee minulle kaikkien sukupuolten tasa-arvoa ja yleensäkin kaikkien ihmisten välistä tasa-arvoa.

Ronja Balm
Ronja Balm
Kuva: Venla Kiiskinen

Ronja Balm, 18

– Feminismi merkitsee minulle tasa-arvoa ja kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan heidän kotipaikastaan tai taustoistaan riippumatta. Koen feminismin olevan tarpeellista ja kutsun itseäni feministiksi.

Sari Korhonen
Sari Korhonen
Kuva: Venla Kiiskinen

Sari Korhonen, 19

– Feminismi on aina tarpeellista, ja naiset sekä miehet voivat olla feministejä. Äärifeminismiä ja miesvihaa ei kuitenkaan tarvita. Minulle feminismi tarkoittaa tasa-arvoa niin miehille kuin naisille sekä muunsukupuolisille.

Milja Tuisku
Milja Tuisku
Kuva: Venla Kiiskinen

Milja Tuisku, 17

– Feminismi merkitsee minulle yhdenvertaisuutta. Vaikka Suomessa monet tasa-arvoon liittyvät asiat ovat hyvällä mallilla, on vielä normeja, jotka estävät tasa-arvon toteutumisen kaikkien ihmisten välillä. Siksi feminismiä tarvitaan ehdottomasti.