Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Finnair peruu kuu­kau­den ajaksi kaikki lennot Yh­dys­val­toi­hin – myös Intian lennot peruttu uusien vii­su­mi­vaa­ti­mus­ten vuoksi

Presidentti Donald Trumpin asettama matkustuskielto alkaa Suomen aikaa kello aamukuudelta lauantaina 13. maaliskuuta. Ulkoministeriö antoi kehotuksen välttää kaikkea matkustamista.

Finnair peruu kaikki USA:n lennot kuukauden ajaksi.
Finnair peruu kaikki USA:n lennot kuukauden ajaksi.
Kuva: Mauri Ratilainen

Finnair peruu kaikki Yhdysvaltain lennot 14.3.–12.4. välisenä aikana. Lisäksi lentoyhtiö peruu lennot Intian Delhin lennot 15.3.–14.4. välisenä aikana.

Intian lennot perustetaan maan viranomaisten asettamien uusien viisumivaatimusten vuoksi.

Lentoyhtiö Finnair lentää New Yorkiin ja takaisin 18.3. asti, jotta Yhdysvalloissa olevia asiakkaita saadaan tuotua kotiin.

Helsingistä Los Angelesiin Finnair lentää vielä sunnuntaina 15.3. ja Miamiin tänään 12.3.2020.

Finnair noudattaa Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla Yhdysvaltojen asettamia matkustusrajoitteita rajoitteiden voimaantulohetkestä alkaen.

Ulkoministeriö: kaikkea turhaa matkustamista vältettävä

Ulkoministeriö antoi torstaina kehotuksen välttää kaikkea tarpeetonta matkustamista maailmalle.

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi.

Tämän myötä THL on luopunut maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi ja koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa.

Lentokielto alkaa varhain lauantaiaamuna

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti keskiviikkoiltana pysäyttävänsä suurimman osan Euroopasta saapuvasta matkailusta maahan 30 päiväksi. Syynä on koronaviruksen leviämisen estäminen.

Matkustuskielto alkaa 13. maaliskuuta Yhdysvaltain Itärannikon aikaa kello 23.59. Tämä tarkoittaa Suomen aikaa kello aamukuutta lauantaina.

– Matkustuskielto koskee Schengen alueelta Yhdysvaltoihin suuntautuvaa maahantuloa, mutta se ei estä suomalaisia palaamasta Yhdysvalloista Suomeen, kertoo sisältö- ja viestintäasiantuntija Juhana Tuunanen ulkoministeriön Aasian, Afrikan ja Amerikan viestinnän yksiköstä Lännen Medialle. ​

Matkustuskielto koskee kaikkia 26 Schengen-alueen maita, joiden joukossa on siis myös Suomi.

Trumpin tekemä päätös on rajuin koronaviruksen vastainen toimi länsimaissa tähän mennessä.

Odotettavissa lisää lentojen peruuntumisia

Finnair kertoo jatkavansa koronavirustilanteen vaikutusten arviointia verkostoonsa. Yhtiön mukaan odotettavissa on uusia vaikutuksia myös Euroopan lentoihin.

– Koska Yhdysvaltain ja Delhin lentojen peruminen vähentää vaihtomatkustajien määrää, on odotettavissa muutoksia myös Finnairin Euroopan lentoihin, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Finnair kertoo, että tiedottavansa suoraan niille asiakkaille, joilla on varaus nyt perutuille lennoille. Yhtiön mukaan asiakkaat voivat saada lipun hinnan takaisin tai siirtää matkaansa ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.

– Suuresta lentojen perumismäärästä johtuen Finnairin asiakaspalvelu on tällä hetkellä hyvin ruuhkautunut, joten asiakkaiden, joiden varaus ei ole lähipäivinä, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun myöhemmin välttyäkseen pitkältä jonotusajalta, yhtiö ohjeistaa.

Koronavirustilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi Finnair on helpottanut lentojen muuttamista toiseen ajankohtaan.

– Finnair tarjoaa kaikille asiakkaille, joilla on ennen 30.4. varattu lento, mahdollisuuden muuttaa matkustuspäiväänsä joustavasti 30.11.2020 asti.

Koronatilanteen vuoksi Finnair on jo aiemmin perunut tuhansia lentoja niin Suomen kuin Euroopan alueella. Lentokohtaiset tiedot perutuista lennoista löytyvät Finnairin nettisivuilta.