Fi­na­via: Len­to­mat­kus­ta­jien määrä putoaa mil­joo­nil­la Suomen len­to­ken­til­lä – Vai­ku­tuk­sia myös len­to­ken­til­lä toi­mi­viin yri­tyk­siin

Suomessa otettiin maanantaina käyttöön valmiuslaki, jonka nojalla valtioneuvosto sulki Suomen ulkorajat.

Helsinki
Tiistaiaamuna Helsinki-Vantaan lentokentällä pääsi vielä turvatarkastusten läpi.
Tiistaiaamuna Helsinki-Vantaan lentokentällä pääsi vielä turvatarkastusten läpi.

Hallituksen määräys rajojen sulkemisesta tarkoittaa lentoliikenteen lähes täyttä seisahtumista Suomen kentillä, lentokenttiä hallinnoivasta Finaviasta kerrotaan.

Yhtiön arvion mukaan matkustajamäärä Suomen lentokentillä vähenee päätöksen myötä useilla miljoonilla matkustajilla.

Arviossa on suuri haarukka, koska tällä hetkelle ei vielä ole tiedossa, kauanko rajoitukset jatkuvat. Matkustajamäärän romahduksessa on yhtä kaikki kyse miljoonista matkustajista, yhtiöstä arvioidaan.

Finavian viestintäosasto kertoo, että rajojen sulkeminen pudottaa lentojen määrää dramaattisesti tai lähes kokonaan.

Samalla päätös vaikuttaa lentokentillä toimiviin yrittäjiin, Finaviasta todetaan. Suomen lentokentillä toimii lukuisia ravintoloita, kahviloita ja esimerkiksi kauppoja.

Yhtiö ei kommentoi rajojen sulkemisen käytännön toimenpiteistä. Asiaan saadaan lisää selvyyttä, kun hallitus pitää tiedotustilaisuuden rajoitustoimenpiteistä tänään tiistaina iltapäivällä.

Eilen maanantaina hallitus päätti asettaa voimaan valmiuslain, joka keskittää päätöksenteon esimerkiksi koulujen sulkemisesta ja liikennerajoituksista suoraan valtioneuvostolle.