Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Fi­lo­so­fi­nen ym­mär­rys tukee Taito Kan­to­maan suun­nit­te­lu­työ­tä teat­te­ris­sa

Rovaniemen teatterin suunnitteleva mestari Taito Kantomaa on ehdolla vuoden 2020 Säde-palkinnon saajaksi. Ehdokkuus napsahti sekä valo- että äänisuunnittelusta Lempi-näytelmään. Äänen parissa työskentely on tekijälle entuudestaan tuttua, kun taas valosuunnittelu on uusi aluevaltaus.

Filosofian opinnoista voi olla hyötyä myös valo- ja äänisuunnittelijan työssä. Tämän tietää Rovaniemen teatterissa suunnittelevana mestarina jo 10 vuoden ajan työskennellyt filosofian maisteri Taito Kantomaa.

– Se, että on opiskellut filosofiaa, auttaa nappaamaan kiinni ihmisten tavasta ajatella ja ymmärtämään esimerkiksi ohjaajan ja lavastajan visioita – siis kokonaisia ajatus- ja merkitysmaailmoja, hän sanoo.

Filosofinen katsantokanta ja sen valjastaminen ääni- ja valosuunnittelun käyttöön on kantanut hedelmää. Kantomaa on nyt ehdolla vuoden 2020 Äänisäde ja Valosäde -palkintojen saajaksi.

Tuplaehdokkuus napsahti Rovaniemen teatterin Kero-näyttämöllä syyskuussa ensi-iltansa saaneen Lempi-näytelmän ääni- ja valosuunnittelusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.