Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Fifan lää­kä­ri­pääl­lik­kö ei usko, että kesällä jal­ka­pal­loil­laan: "Nyt tar­vi­taan kär­si­väl­li­syyt­tä"

Zürich

Tiistaina kuultiin Ranskan jalkapalloliigan kauden todennäköisestä mitätöimisestä koronaviruksen takia, ja aiemmin vastaavaan ajautui myös Hollannin liiga. Saksan Bundesliiga sen sijaan saattaa palata pelikentille toukokuussa ja Englannin Valioliigassakin elätellään toiveita pelaamisesta kesällä. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan lääketieteellisen komitean puheenjohtaja Michel D'Hooghe ei kuitenkaan usko, että kesälläkään vielä pelattaisiin.

– Maailma ei ole valmis kilpajalkapalloon. Toivon sydämestäni, että tuo muuttuu nopeasti, mutta nyt tarvitaan kärsivällisyyttä, belgialainen urheilulääkäri D'Hooghe puhui Sky Sportsille.

– Tämä on dramaattisin tilanteemme sitten toisen maailmansodan, eikä tätä pidä aliarvioida. On oltava realistinen. Jalkapallo on mahdollista vasta kun kontaktit sallitaan jälleen. Et voi pelata Valioliigaa, kun pelaajien on oltava kahden metrin päässä toisistaan. Tai oletko kokeillut pelata jalkapalloa suojamaskit kasvoilla? On oltava kärsivällisiä, kuunneltava terveysviranomaisia ja noudatettava perus(terveys)ohjeita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.