Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Fa­ce­boo­kin tulos ylitti odo­tuk­set mai­nos­boi­ko­teis­ta huo­li­mat­ta

Somejättiläisen päivittäinen käyttäjämäärä on jo lähes 1,8 miljardia ihmistä.


Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli alkuviikosta etäyhteydellä Yhdysvaltojen kongressin kuultavana. Bisnekset kuitenkin rullaavat kohuista huolimatta.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli alkuviikosta etäyhteydellä Yhdysvaltojen kongressin kuultavana. Bisnekset kuitenkin rullaavat kohuista huolimatta.
Kuva: MANDEL NGAN / POOL

Facebook on ollut viime aikoina laajan kritiikin kohteena liittyen sen palvelussa julkaistavien sisältöjen moderointiin. Facebookin ei ole katsottu toimivan riittävän aktiivisesti esimerkiksi väkivaltaan yllyttävien sisältöjen poistamiseksi, ja useat merkittävät yhtiöt ovat lopettaneet tai keskeyttäneet Facebookissa mainostamisen.

Tämä ei kuitenkaan näkynyt yhtiön toisen vuosineljänneksen tuloksessa, joka ylitti markkinoiden odotukset. Facebookin liikevaihto oli 18,69 miljardia dollaria ja tulosta yhtiö teki 5,2 miljardia dollaria.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli aiemmin tällä viikolla Yhdysvaltojen kongressin kuultavana yhdessä Applen, Amazonin ja Googlen johtajien kanssa. Kongressi tutkii, ovatko yhtiöt käyttäneet markkina-asemaansa väärin. Facebook omistaa myös mm. Whatsapp- ja Instagram-palvelut. Facebookin ilmoituksen mukaan sen omistamilla palveluilla on yli kolme miljardia kuukausittaista käyttäjää.