Työtaistelut: SAK ja jä­sen­lii­tot aloit­ta­vat po­liit­ti­set työ­tais­te­lu­toi­met ensi vii­kol­la – EK:n Hä­kä­mies toi­min­ta­päi­vis­tä: Ää­rim­mäi­sen huo­les­tut­ta­vaa

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen en­sim­mäi­nen bud­jet­ti jatkaa valtion vel­kaan­tu­mis­ta en­ti­seen tahtiin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ex-pää­mi­nis­te­ri Paavo Lip­po­nen avautuu ny­ky-EU:sta ja tyrmää uusien jä­se­nien ot­ta­mi­sen: "Ensin täytyy saada asiat unio­nis­sa kun­toon"

Suomen entisen pääministerin Paavo Lipposen mielestä Suomen ja muiden jäsenmaiden pitää ajatella omaa nenäänsä pidemmälle ja laittaa EU:n yhteiset asiat etusijalle. Hänen mielestään maailma on nyt vaikeampi kuin 20 vuotta sitten, kun Suomi isännöi historiansa ensimmäistä EU-huippukokousta Tampereella.

Viime aikoina Suomessa on taannuttu ja vetäydytty henkisesti EU:n suhteen. Tätä mieltä on entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.), joka luotsasi Suomea vuonna 1995 alkaneen EU-jäsenyyden alkutaipaleella.

– Valitettavasti sellainen ajattelu, että ne siellä Brysselissä ja me täällä, on vielä turhan vahvaa. Se ei helpota hallituksen toimintaa. Pitäisi ajatella, että mehän olemme siellä pöydän ääressä päättämässä, Lipponen sanoo Lännen Medialle.

Hänen mielestään yhä pintansa pitänyt EU-kriittisyys ei ole kenenkään monopoli.

– Kaikkihan me olemme kriittisiä jonkin asian suhteen EU:ssa, niin kuin olimme minun aikanani.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.