Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

EU-tu­kien pe­rus­teet vaa­ka­lau­dal­la työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riös­sä – Itä- ja Poh­jois-Suo­men EU-tu­kiin mah­dol­li­ses­ti tulossa jopa 15 pro­sen­tin vä­hen­nys

Itä- ja Pohjois-Suomen merkitys EU-rakennerahojen ansainnassa kasvaa. TEM:in suu supussa valmistelema poliittinen ratkaisu uhkaa kuitenkin hälventää harvaanasutuksen erityiskriteereitä. Sillä mikään ei tunnu riittävän Etelä- ja Länsi-Suomelle: ne ovat vaatineet yli 50 prosentin korotuksen jälkeenkin sata miljoonaa lisää.

EU:n rakennerahojen avulla on voitu panostaa esimerkiksi hirsirakentamisen suunnittelun kehittämiseen Pudasjärvellä.
EU:n rakennerahojen avulla on voitu panostaa esimerkiksi hirsirakentamisen suunnittelun kehittämiseen Pudasjärvellä.
Kuva: Soini Teija

Työ- ja elinkeinoministeriö ennakoi ratkaisua EU:n rakennerahojen jakoon aikaisintaan lokakuussa. Itä- ja Pohjois-Suomen saanto uhkaa kutistua, jos TEM tekee laskelmia EU-tukeen liittyviä ansaintaperusteita huomioimatta.

Suomelle on luvassa noin 1,6 miljardia EU:n alueille varaamaa rakennerahoitusta alkavaa seitsemän vuoden ohjelmakautta varten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.