Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

EU purkaa tehtyjä so­pi­muk­sia

Kuka muistaa se, miten luvattiin kaikki mahdollinen hyvä, millä saatiin kansa äänestämään EU:iin liittymisen puolesta? Tuli vapaa liikkuvuus, joka tosin on ollut aina, kunhan passit ja viisumit ovat olleet kunnossa.

Ruotsalaiset ovat lopettamassa nälkäpakolaisina maassa työskennelleiden, nyt ulkomailla asuvien – myös suomalaisten – takuueläkkeet. Suomi on lähtemässä tähän ilolla mukaan. Se harkitsee myös lopettavansa peruseläkkeen maksamisen ulkomailla asuville kansalaisilleen, jonka takia ulkomaille muuttaneet eläkeläiset joutuisivat jopa muuttamaan takaisin kotimaahansa.

Tämä olisi ulkomaille usutettuja kansalaisiamme kohtaan väärin. Kyse ei ole aurinkorannoilla, eikä veroparatiiseissa asuvista hyvätuloisista eläkeläisistä. Vapaa liikkuvuus sekä työpaikat kaukomaissa ja Euroopassakin, EU:n alueella, ovat osoittautuneet variksen valoiksi sinne lähteneitä kohtaan. Tämä on faktaa.

Ruotsille on annettu myönnytyksiä monissa asioissa, joista isänmaamme on jäänyt paitsi – kuten nuuskan myynnistä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi