Kolumni: Ketä vi­ran­omais­ten niu­kal­la tie­do­tus­lin­jal­la Maa­han­muut­to­vi­ras­ton uk­rai­na­lai­sia kos­ke­vas­sa pää­tök­ses­sä lopulta suo­jel­tiin?

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ete­lä-Ko­rea rat­kai­si pu­do­tus­pe­li­pai­kan li­sä­ajal­la – Uru­guayn tehot jäivät en­sim­mäi­sel­le puo­li­ajal­le eivätkä riit­tä­neet jatkoon

Jatkopaikkaa jännittäneet Etelä-Korean pelaajat seurasivat Ghana-Uruguay-ottelun loppuhetket matkapuhelimesta.

Doha
Etelä-Korean Younggwon Kim on joukkuetovereidensa onniteltavana 1-1 tasoitusmaalista Portugalia vastaan.
Etelä-Korean Younggwon Kim on joukkuetovereidensa onniteltavana 1-1 tasoitusmaalista Portugalia vastaan.
Kuva: Abir Sultan

Portugali ja Etelä-Korea etenivät jalkapallon miesten MM-kilpailujen pudotuspeleihin. Perjantaina pelatulla H-lohkon päätöskierroksella Etelä-Korea voitti Portugalin maalein 2–1 ja Uruguay Ghanan 2–0.

Lohkokärki Portugali siirtyi Ricardo Hortan täysosumalla johtoon jo viidennellä minuutilla, mutta jatkopaikasta taistellut Etelä-Korea punnersi tasoihin Kim Young-gwonin maalilla. Hwang Hee-chan nousi Etelä-Korean sankariksi, kun hän teki voittomaalin lisäajalla.

Etelä-Korean Uruguayta parempi maaliero vei joukkueen lopulta pudotuspeleihin Qatarissa pelattavissa MM-kilpailuissa, kun Etelä-Korean lukema oli 4–4 ja Uruguayn 2–2. Uruguayn olisi pitänyt osua kerran enemmän Ghanaa vastaan, mutta joukkue kärsi tehottomuudesta läpi turnauksen.

Uruguay jäi maaleitta kahdessa aiemmassa ottelussaan, mutta Ghanaa vastaan se osui kahdesti jo ensimmäisellä puoliajalla. Giorgian De Arrascaeta pukkasi Luis Suarezin laukauksen paluupallosta 1–0-lukemat ja tuplasi johdon Suarezin syötöstä viitisen minuuttia myöhemmin.

Ghanallakin oli päätöskierroksella mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta ottelun alku ei sujunut hyvin. Andre Ayew epäonnistui rangaistuspotkussaan parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Pian Suarez järjesteli maalintekopaikat De Arrascaetalle.

Tauolla Ayew ja pikkuveli Jordan Ayew vaihdettiin kentältä. Uruguay vaihtoi Suarezin Edinson Cavaniin, mutta konkarihyökkääjä ei pystynyt nostamaan joukkuettaan pudotuspeleihin, vaikka esimerkiksi tarjoili lopussa huippupaikan Sebastian Coatesille.

Saksalaistuomari poistui pukuhuoneeseen

Etelä-Korean ottelun päättyi muutamaa minuuttia ennen Uruguayn ottelua, joten eteläkorealaiset joutuivat vielä jännittämään jatkopaikkaansa.

He kokoontuivat viheriölle rinkiin ja seurasivat Ghana–Uruguay-ottelun loppuhetket matkapuhelimesta. Lopulta odotus palkittiin paikalla neljännesvälieriin.

Uruguayn pelaajien pettymys purkautui rähinöintinä päätösvihellyksen jälkeen. He kritisoivat voimakkaasti saksalaiserotuomari Daniel Siebertiä, joka käveli lopulta kentältä määrätietoisesti kohti pukuhuonetta. Peliajalla uruguaylaiset vaativat parista tilanteesta rangaistuspotkuja.