Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

jääkiekko: "O­li­vat­han nuo rajut lu­ke­mat" – Ro­va­nie­men Kiekko murs­ka­si Kiek­ko-Van­taan jouk­kuei­den toi­ses­sa koh­taa­mi­ses­sa

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Etä­ker­ho toimii hyvänä kor­vik­kee­na koh­taa­mi­sel­le – Lapin Martat eivät la­maan­tu­neet ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten edessä vaan loik­ka­si­vat verk­koon

Hyvät kokemukset etätapaamisista tuovat tulevaisuudessa laajan Lapin martat paremmin yhteen, uskoo toiminnanjohtaja Leila Rautio.

Tietokoneen ruutuun ilmestyy hymyileviä kasvoja, kun Lapin Marttojen Hyvän mielen eväät -kerhon osallistujat popsahtelevat linjoille yksi toisensa jälkeen.

– Koronan tuomat kokoontumisrajoitukset saivat ensin melkein lamaantumaan, mutta sitten päätettiin nopeasti, että kokeillaan tehdä asioita etänä, kertoo Lapin Marttojen toiminnanjohtaja Leila Rautio.

Yhden kuva on vaakatasossa ja toisen ylösalaisin, mutta se ei haittaa. Kolmannen kerran kokoontuvan kerhon osallistujilla on uudesta tapaamismuodosta vain hyvää sanottavaa.

– Tämä on toiminut hyvänä korvikkeena tapaamisille ja on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin, kertoo rovaniemeläinen Arja Jääskeläinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.