Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ero­lap­sen hel­pom­pi puhua las­ten­val­vo­jal­le

Lapsenhuoltolaissa vanhempia velvoitetaan huomioimaan lapsen mielipide ja näkemykset sekä keskustelemaan lapsen kanssa hänen elämäänsä koskevista ratkaisuista.

Ensi- ja turvakotien liiton kyselyssä eronneet vanhemmat pitävät myönteisenä, että lapsella on mahdollisuus vaikuttaa elämäänsä liittyviin asioihin. Vanhempien mukaan lapsen mielipide on tärkeä ja se täytyy selvittää erotilanteissa, sillä lapsi itse tietää, mitä tuntee ja kokee. Vastaajista valtaosa (70 %) piti hyvänä sitä, että lastenvalvoja keskustelisi aina lapsen kanssa silloin, kun ratkaistaan lapsen asumiseen, huoltajuuteen ja tapaamisiin liittyviä asioita.

Vanhemmat kertovat, etteivät kykene itse selvittämään lapsen aitoa mielipidettä. Vanhempien mielestä lapsen on helpompi puhua perheen tilanteesta ulkopuolisen kanssa varsinkin, jos lapsi pelkää pahoittavansa vanhemman mielen tai jos hänen toiveensa on ristiriidassa vanhemman omien toiveiden kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.