lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Erik­se­nin tila yhä vakaa, jää sai­raa­laan li­sä­tut­ki­muk­siin – Tanskan joukkue sai krii­si­apua

Helsinki
-
Kuva: Friedemann Vogel / POOL

Jalkapalloilija Christian Eriksenin tila on yhä vakaa, kertoo Tanskan jalkapalloliitto DBU Twitterissä. Eriksen lyyhistyi eilen EM-lopputurnauksen ottelussa Suomea vastaan ja joutui sairaalaan.

Liiton mukaan Eriksen on pystynyt lähettämään joukkuekavereilleen tervehdyksiä ja joukkueen jäsenet ovat puhuneet Eriksenin kanssa.

Liiton mukaan Eriksen pysyy sairaalassa, jossa hänelle tehdään lisätutkimuksia. Vielä ei ole selvinnyt, miksi 29-vuotias huippu-urheilija tuupertui maahan ottelun 42. minuutilla ja tarvitsi elvytystä.

Erikseniä Tottenham-vuosina tutkinut sydänlääkäri Sanjay Sharma vakuutti Mail on Sunday -lehdelle, ettei Eriksenillä ollut sydänongelmia, kun hän pelasi Englannin Valioliigassa tammikuuhun 2020.

Tanskan pelaajat ja muu joukkue ovat saaneet kriisiapua tapahtuman käsittelyyn. Pelaajat järkyttyivät suuresti pidetyn joukkuekaverinsa vakavista terveysongelmista, ja ottelun jatkaminen oli heille vaikeaa.

– Joukkueen jäsenet tukevat toisiaan, DBU korosti viestissään.

Tanskan pelaajat ovat saaneet laajalti kiitosta toiminnastaan vaikeassa tilanteessa. He muun muassa muodostivat muurin Eriksenin ympärille, jotta hänen hoitotoimensa eivät olisi kaikkien nähtävillä stadionilla ja tv-kuvissa.

Tanskan jalkapalloliitto kiitti Eriksenin tueksi lähetettyjä viestejä, joita tulvi eri puolilta maailmaa. Liitto kertoi pitävänsä huolta siitä, että Eriksen saa kaikki liitolle lähetetyt tuenosoitukset.

Suomi voitti EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon puskumaalilla 1–0. Suomi jatkaa turnausta keskiviikkona Pietarissa Venäjää vastaan. Tanska kohtaa Belgian ensi torstaina samaisella Parken-stadionilla, jolla avausottelukin pelattiin Kööpenhaminassa.