Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Eriksen lähetti viestin ita­lia­lai­sil­le seu­ra­ka­ve­reil­leen – Interin seu­ra­joh­ta­ja korosti pe­laa­jien vahvaa sidettä

Helsinki
Suomen lippukin oli suojaamassa Christian Erikseniä matkalla Parkenilta viereiseen sairaalaan.
Suomen lippukin oli suojaamassa Christian Erikseniä matkalla Parkenilta viereiseen sairaalaan.
Kuva: Friedemann Vogel / POOL

Eilen kentän pintaan lyyhistynyt tanskalaisjalkapalloilija Christian Eriksen lähetti illalla sairaalasta viestin myös italialaisen seurajoukkueensa Interin pelaajille. Eriksenin Whatsapp-viestistä kertoo Interin seurajohtaja Beppe Marotta Football Italia -sivustolla.

– Pelaajat ovat hyvin läheisiä keskenään. Kun näimme kuvia Kööpenhaminasta, olimme yhteydessä toisiimme, mutta halusimme kunnioittaa Eriksenin yksityisyyttä ja hänen toipumistaan. Christian otti kuitenkin itse yhteyttä meihin, Marotta kertoi Football Italian mukaan.

Seurajohtajan mukaan Eriksenin viesti oli osoitus Interin pelaajien vahvasta keskinäisestä siteestä.

Eriksen oli milanolaisessa Interissä merkittävä tekijä, kun seura nousi kevätkauden otteillaan mestariksi. Alkukausi oli hänelle vaikeampi uudessa seurajoukkueessa, ja tammikuun siirtoikkunan aikaan huhuttiin hänen lähtevän Interistä, jonne hän oli siirtynyt Englannin Valioliigan Tottenhamista.

Erikseniä, 29, elvytettiin eilen pitkään Parken-stadionin nurmella. Hänet kuljetettiin tajuissaan Kööpenhaminan Rigshospitalet-sairaalan. Lauantaina hän kommunikoi sairaalasta myös maajoukkuekavereidensa kanssa.

Eriksenin tilaa kuvattiin eilen vakaaksi, ja siksi Tanska ja Suomi pelasivat lauantai-illan EM-ottelun loppuun Kööpenhaminassa.

"Elämä on arvokasta"

Pelaajille tilanne oli vaikea, sillä ajatukset olivat Eriksenin toipumisessa. Esimerkiksi urallaan Tanskassakin pelannut Suomen kapteeni Tim Sparv puki pelaajien tunnot Twitter-viestissä:

– Millainen tunteiden vuoristorata tämä päivä onkaan ollut. Ajatuksemme ovat Christian Eriksenin ja hänen läheistensä luona näinä vaikeina aikoina. Jalkapallo on niin merkityksetöntä, kun jotain tällaista tapahtuu. Elämä on arvokas. Pitäkää huolta toisistanne.