Metsästys: Poliisi valvoo kauden aloi­tus­ta – aseiden kul­jet­ta­mi­nen moot­to­ri­ajo­neu­vois­sa eri­tyis­tark­kai­lus­sa

Kolumni: Laipni lūdzam lat­via­lai­set, mutta ko­ru­pu­heis­ta huo­li­mat­ta ul­ko­maa­lais­jouk­kue ei kehitä Suo­mi-kiek­koa

Viihde: Ro­va­nie­men kau­pun­ki arpoo lippuja Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­le

Er­do­ga­nin tie­dot­ta­ja: Suomen, Ruotsin ja Turkin joh­ta­jat ta­paa­vat tiis­tai­na Naton Stol­ten­ber­gin kanssa

Tapaaminen toteutuu tiedottajan mukaan Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin pyynnöstä.

Helsinki

Suomen, Ruotsin ja Turkin johtajat tapaavat toisensa tiistaina juuri ennen Nato-huippukokouksen alkamista. Asiasta kertoi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin tiedottaja turkkilaisella Haberturk-televisiokanavalla. Tiedottajan mukaan tapaaminen toteutuu kokouksessa myös mukana olevan Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin pyynnöstä.

Stoltenberg keskusteli Turkin presidentin Erdoganin kanssa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksista edellisen kerran lauantaina.

Suomen, Ruotsin ja Turkin välisiin keskusteluihin osallistunut Turkin hallinnon viranomainen kertoo uutistoimisto Reutersille, että sovun saavuttaminen tulevassa huippukokouksessa tulee olemaan vaikeaa.

– Tapaamisia oli, mutta valitettavasti odottamiamme toimenpiteitä ei tehty, viranomainen sanoo.

Reutersin haastattelema Washington-instituutin Turkki-analyytikko Soner Cagaptay ei usko, että sovun saavuttaminen on mahdollista Madridin huippukokouksessa.

Sotilasliitto Naton huippukokous alkaa tiistaina Madridissa ja jatkuu torstaihin saakka.