Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Epä­sään­nöl­li­set kuu­kau­ti­set, kovat kivut, ve­ren­so­ke­rin heit­te­lyä – Lii­sa-Mai­ja Al-Maee­ni kärsi oi­reis­ta tei­ni-iäs­tä asti, mutta syy selvisi vasta ne­li­kymp­pi­se­nä

Vuonna 2018 Liisa-Maija Al-Maeeni joutui hätäleikkaukseen munasarjan kiertymä -diagnoosilla ja heräsi nukutuksesta tunteja myöhemmin ilman vasenta munasarjaa ja munanjohtimia, suoliston pinta endometrioosista puhdistettuna. Sairaus oli oireillut jo vuosien ajan mutta jäänyt munasarjojen rakkulaoireyhtymän varjoon.

– Suhtaudun elämään positiivisesti, enkä jää vatvomaan asioita. Tiedän, että diagnoosini eivät määritä minua, Liisa-Maija Al-Maeeni sanoo.
– Suhtaudun elämään positiivisesti, enkä jää vatvomaan asioita. Tiedän, että diagnoosini eivät määritä minua, Liisa-Maija Al-Maeeni sanoo.

Lähihoitaja Liisa-Maija Al-Maeeni, 40, ei muista aikuiselämästään yhtäkään täysin oireetonta päivää. Riesana on aina ollut kaksi gynekologista vaivaa: vuonna 2010 todettu munasarjojen rakkulaoireyhtymä (pcos) ja vuonna 2018 diagnosoitu endometrioosi.

– Vaivat löydettiin aika myöhäisessä vaiheessa, mutta todennäköisesti ne ovat kulkeneet mukanani nuoresta asti ja ainakin osittain käsi kädessä, kolmen pojan äiti arvelee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.