Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Tilaajille

Epä­sään­nöl­li­set kuu­kau­ti­set, kovat kivut, ve­ren­so­ke­rin heit­te­lyä – Lii­sa-Mai­ja Al-Maee­ni kärsi oi­reis­ta tei­ni-iäs­tä asti, mutta syy selvisi vasta ne­li­kymp­pi­se­nä

Vuonna 2018 Liisa-Maija Al-Maeeni joutui hätäleikkaukseen munasarjan kiertymä -diagnoosilla ja heräsi nukutuksesta tunteja myöhemmin ilman vasenta munasarjaa ja munanjohtimia, suoliston pinta endometrioosista puhdistettuna. Sairaus oli oireillut jo vuosien ajan mutta jäänyt munasarjojen rakkulaoireyhtymän varjoon.

– Suhtaudun elämään positiivisesti, enkä jää vatvomaan asioita. Tiedän, että diagnoosini eivät määritä minua, Liisa-Maija Al-Maeeni sanoo.
– Suhtaudun elämään positiivisesti, enkä jää vatvomaan asioita. Tiedän, että diagnoosini eivät määritä minua, Liisa-Maija Al-Maeeni sanoo.

Lähihoitaja Liisa-Maija Al-Maeeni, 40, ei muista aikuiselämästään yhtäkään täysin oireetonta päivää. Riesana on aina ollut kaksi gynekologista vaivaa: vuonna 2010 todettu munasarjojen rakkulaoireyhtymä (pcos) ja vuonna 2018 diagnosoitu endometrioosi.

– Vaivat löydettiin aika myöhäisessä vaiheessa, mutta todennäköisesti ne ovat kulkeneet mukanani nuoresta asti ja ainakin osittain käsi kädessä, kolmen pojan äiti arvelee.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi