pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

En­ti­sel­lä Poh­jo­lan Sa­no­mien kiin­teis­töl­lä on uusi omis­ta­ja – Riku Ma­ti­kai­nen suun­nit­te­lee ti­loi­hin muun muassa toi­mis­to­ho­tel­lia

Pohjolan Sanomien omistuksessa ollut kiinteistö rakennettiin 1983. Rakennuksessa on toistakymmentä vuokralaista.
Pohjolan Sanomien omistuksessa ollut kiinteistö rakennettiin 1983. Rakennuksessa on toistakymmentä vuokralaista.
Kuva: Jouni Valikainen

Vuonna 1983 Pohjolan Sanomat Oy:lle rakennettu lehtitalokiinteistö on nykyisin kemiläisen Riku Matikaisen  kiinteistöfirman omistuksessa. Matikainen osti kiinteistöt Trevianilta. Trevian on Suomen johtava kaupallisten kiinteistöjen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö, joka hallinnoi yli miljardin euron kiinteistövarallisuutta.

Tiloissa on tällä hetkellä toistakymmentä vuokralaista ja neuvotteluja käydään kolmen uuden vuokralaisen kanssa. Muun muassa insinööritoimisto Etteplan, suunnitteluyhtiö Afry ja Mainostalo Tarrakopla ovat talossa vuokralaisina.

– Tavoitteena on saada talon tilat täyteen. Rakennus sijaitsee hienolla paikalla keskellä Kemiä ja pihamaalta löytyy tarpeellinen määrä parkkipaikkoja, Riku Matikainen sanoo.

Vähintäänkin kohtuullisessa kunnossa oleva rakennus tarvitsee päivityksen nykyaikaan.

– Mehiläisen hammaslaboratorio remontoitiin 2020. Muissa tiloissa on tarkoitus tehdä pintaremonttia. Uskon, että kunnostuksen jälkeen tiloihin löytyy vuokralaisia. Yhtenä ajatuksena on huoneistohotellin perustaminen, Matikainen suunnittelee.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat edustussaunatilat laitetaan uuteen uskoon ja niitä vuokrataan myöhemmässä vaiheessa halukkaille.

Osassa tasakattoisissa rakennuksissa on ollut kosteuden kanssa ongelmia. Myös entinen ”Posarin” rakennus on tasakattoinen. Trevian teki rakennukseen muutama vuosi sitten ison kattoremontin.

– Talossa on tehty sisäilmatutkimuksia eikä tulokset ole olleet raja-arvoja ylittäviä, Riku Matikainen tietää kertoa.

Vuonna 2019 kiinalaisen firman edustajat kävivät rakennuksessa mittanauhojen kanssa ja suunnittelivat tiloihin hotellin perustamista.

– Korona tuli eikä hotellia perustettu. Itse en ole ollut mukana hotellibisneksessä eikä minulla ole tarkoitus perustaa tiloihin ns. normihotellia, Riku Matikainen kertoo.

Riku Matikainen toimii myös STSEC ky:n toimitusjohtajana. STSEC  on osa Suomen Turvamiehet-konsernia. Matikaisen kiinteistöfirman omistuksessa on myös Kemin Sauvosaaren kadulla sijaitseva entinen Säästöpankkirakennus. Kemin kaupungin suunnitelmissa on 155-paikkaisen näyttämön rakentaminen entisen pankin tiloihin. Päätöstä asiasta ei ole vielä tehnyt.