Mainos

Ennen Timo veti viinaa ja söi 31 eri lää­ket­tä päi­väs­sä - nyt hän kertoo, miten teki elä­män­ta­pa­re­mon­tin ja laihtui 85 kiloa

Timo Rautajärvi teki totaalisen elämäntapamuutoksen ja pyöräili itsensä terveeksi.

-

Timo Rautajärvi, 51, eli epäterveellisesti ja oli ennen huonossa kunnossa. Jo 100 metrin kävely tuotti Timolle tuskaa.

- Vedin viinaa ja tupakkaa ja olin intohimoinen lihapiirakan ystävä. Elopainoni oli 180 kiloa ja söin 31 eri lääkettä lukuisiin vaivoihin. Terveyteni oli tullut siihen pisteeseen, että jotain oli tehtävä tai muuten tulisi noutaja.

Vaimon alkusysäisy motivoi Timoa aloittamaan elämäntaparemontin neljä vuotta sitten.

- Vaimo rupesi ensin salaa pienentämään annoskokojani ja kävelyttämään minua kaupoilla. Kuin huomaamatta painoni alkoi pudota, jolloin tajusin itsekin alkaa toden teolla muuttamaan elintapojani. Kaadoin viinat viemäriin ja lopetin tupakoinnin. Ystäväni houkutteli minut kuntosalille, ja niin liikuntakin alkoi kiinnostaa.

Liike on lääke

Keväällä 2020 korona katkaisi kuntosalitreenit, joten Timon piti keksiä uusi tapa liikkua. Hän päätti kokeilla pyöräilyä.

- Ostin ensimmäisen maantiepyöräni ja ihastuin lajiin. Samaan aikaan ostimme kotiin spinningpyörän, jotta harjoittelua oli helppo jatkaa kotosalla keleistä riippumatta. Siitä se innostus sitten toden teolla alkoi.

Spinning- ja kuntopyöräily ovat loistavaa liikuntaa nivelkivuista kärsiville, sillä pyöräilyliike ei rasita niveliä samalla tavalla kuin esimerkiksi juokseminen. Timolle pyöräily oli toimiva ratkaisu liikunnan lisäämiseen ja elämäntaparemontin myötä hän laihtui yhteensä 85 kiloa.

- Terveyteni koheni niin paljon, että pystyin luopumaan lähes kokonaan lääkkeistä. Nykyään jos iskee särkyjä, hyppään spinningpyörän selkään ja hoidan kivut ja säryt ennemmin liikunnalla kuin lääkkeillä. Leposykkeeni oli ennen korkea, mutta liikunnan ansiosta se on laskenut huomattavasti. Peruskuntoni on kohentunut valtavasti, ja nykyään jaksan pyöräillä kymmeniä kilometrejä kerralla.

-

Kotikuntoilun kuningaslaite

Kunto- ja spinningpyörien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti suomalaiskodeissa. Alle 500 euron FitNord Cyclo 300 -kuntopyörästä löytyy sopivat ohjelmat sekä aloittelijalle että kokeneemmallekin kuntoilijalle. Kovaan treeniin tarkoitettu spinningpyörä FitNord Racer 500 sopii tukevuutensa ansiosta kaikenkokoisille ja -tasoisille kuntoilijoille. Timolle spinningpyörä on nappivalinta säännölliseen kotikuntoiluun, eikä käytössä hiljainen pyörä häiritse kotona vaimon etätöitä.

- Pakottamalla kuntoilu ei onnistu, vaan siitä pitää tehdä kivaa ja kätevää. Minulla on spinningpyörä olohuoneessa, ja polkiessani katselen samalla viihdeohjelmia. Näin saan tehtyä pyöräilystä helppoa, ja poljen spinningpyörälläni lähes päivittäin jopa useamman tunnin kerrallaan.

Tällä hetkellä Timo harjoittelee spinningpyörällä ensi kesän Saimaan ympäriajoa varten.

- Päivääkään en ole katunut spinningpyörän hankintaa, sillä sen avulla pystyn toteuttamaan asioita mistä en tällä sairaskertomuksella voinut uneksiakaan. Tällaisesta rapakuntoisesta lihapiirakan ystävästäkin voi tulla intohimoinen pyöräilijä spinningpyörän avulla. On tämä vaan vertaansa vailla oleva keksintö!

Artikkelissa mainitut tuotteet

FitNord Racer 500 -spinningpyörä: www.kuntokauppa.fi/fitnord-racer-500 

-

FitNord Cyclo 300 -kuntopyörä: www.kuntokauppa.fi/fitnord-cyclo-300 

-

Kaikki kunto- ja spinningpyörät: www.kuntokauppa.fi/kuntopyorat